Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 16. december 2009, kl. 21.01

En måned med Windows 7

Nu har jeg i godt en måned haft en computer med Windows 7, så det må være tid for en status.

Det er jo en ny computer med pænt med RAM og hestekræfter, så jeg ved ikke hvordan det kører på mindre maskiner. Men jeg må sige, at jeg er overordentlig tilfreds.

Mine oplevelser med Vista har været negative, og jeg har prøvet såvidt muligt at undgå det. Mine erfaringer var, at der blev ved med at poppe ting der ville opdateres op, hvilket kort efter forårsagede at maskinen skulle genstartes. Og at man skulle klikke et ekstremt antal godkendelser for at få lov til at køre et program, man selv bad om blev startet.

7'eren fungerer meget mere gnidningsløst. Okay, der skal stadig godkendes ting, men i meget mindre omfang - faktisk sådan at det føles fornuftigt fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt. Og der popper ikke alt muligt op hele tiden; i det hele taget føler jeg mig ganske pænt i kontrol med hvad der foregår på min maskine, hvor de Vista installationer jeg har arbejdet med, har det meget mere føltes som om det var OS'et der havde kontrollen. Det var ihvertfald ganske uoverskueligt hvad der foregik bag om ryggen på en.

(Der foregår sikkert mindst ligeså meget bag om ryggen i dag, men det er altså væsentligt mere diskret.)

Jeg har læst, at der kan være nogle problemer med at opgradere fra Vista til Windows 7. (Sikkert Vistas skyld :) .) Så måske skal man være lidt forsigtig med det. Det er ærgerligt hvis det er sådan, for jeg ville ellers klart anbefale alle Vista brugere at opdatere.

Hvis man stadig kører Xp kan man jo ikke opdatere. Og der er heller ikke nogen presserende grund til at gøre det, bortset fra, at man sikkert har holdt sig tilbage fra at købe ny computer længe, for ikke at risikere at få en Vista. Og den bekymring behøver man altså ikke have mere, efter min mening.

Det er faktisk rart at kunne skrive noget pænt om Microsoft for engangs skyld. Men jeg synes de fortjener det denne gang!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: