Leoparddrengens
Public Key

fredag den 12. marts 2010, kl. 15.52

Tip: Billedetekster i Blogger

Jeg opdagede i går - som nogen måske har bemærket på mine billeder i indlæg - at Blogger in Draft* editoren giver muligheder for at lægge billedetekster under billeder. Og det er noget jeg har savnet længe, så jeg er straks gået over til at bruge Blogger in Draft som standard.

Her kan man virkelig bruge en billede-tekst til meget!
Jeg er dog lidt irriteret over, at de stadig ikke lægger alt-attributter på billeder, det ville da være oplagt at få fixet i samme forbindelse. (Og det må betegnes som en fejl, da alt er required på img-tags ifølge W3C. Og det iøvrigt også er noget man bør gøre, både af hensyn til søgninger, synshandicappede og text-only browsers.)

Anyway - jeg kan anbefale at checke Blogger in Draft ud, den har nogle flere og bedre muligheder, især i forhold til mediehåndtering - for eksempel er det meget lettere at "genbruge" billeder du allerede har lagt op i forbindelse med andre indlæg.

Og så er der iøvrigt også lige kommet nogle templates man selv kan gøre meget mere ved end de gamle. Det skal jeg dog ikke have noget af at rode med, min template må efterhånden næsten betegnes som værende min egen.

Måden man går ind på det er simpel: gå til draft.blogger.com (og log eventuelt ind). Så kan du kigge rundt. Hvis du ønsker at bruge det som standard sætter du bare et lille check øverst i betjeningspanelet.

Og selve billedeteksten: man smækker billedet ind som man plejer, og så klikker man på det efterfølgende. Et af de valg der dukker op, er at tilføje en billedetekst.

* Blogger in Draft kan vel bedst beskrives som beta-udgaven af Blogger. Altså med features der kommer, men som ikke er helt gennemtestet endnu.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: