Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 22. maj 2010, kl. 20.06

Førstehjælp

Jeg var til førstehjælpskursus i mandags, som jeg meldte mig til for nogen måneder siden. Som varede 3 timer. Selvom kurset som sådan var fint nok, var jeg lidt skuffet, for det var et meget beskåret et af slagsen, og fokuserede stort set udelukkende på ulykker - hvordan man håndterer benbrud, undgår shock* med videre.

Altsammen fint nok, men jeg havde også håbet det var noget med hjertemassage og kunstigt åndedræt og den slags. Men det var tiden åbenbart for begrænset til.

Men længere kurser skal man betale for - faktisk var det vist ret exceptionelt at det her var gratis (og sponsoreret af NyKredit, tak for det.) Og ærlig talt - nej, jeg har ikke tænkt mig at betale for et førstehjælpskursus. Det er ikke noget jeg ser som en levevej, for mit vedkommende. Det er så lidt noget jeg ser som en borgerpligt at kunne - men så må det også være en samfundsting at tilbyde.

Og så ser jeg i dag, at man nu har tænkt sig at fjerne statsstøtte til de længere førstehjælpskurser. Så man ikke bare skal af med 125 kr (som jeg altså allerede synes er for meget), men snarere 1.000,-. Og det er jo en pokkers god idé... eller hvad?

Ærlig talt - hvor mange har lyst til at punge ud med kr 1.000 - for måske endda at kunne hjælpe andre? Enkelte meget idealistiske (og rige) personer måske - men jeg tror ikke det er mange.

Sådan set synes jeg det burde være obligatorisk med en uge i skolen, i 8. eller 9. klasse (og de kan sikkert også have meget sjov ud af, at diskutere hvem der skal give hvem mund-til-mund...) - det ville jeg synes var en fornuftig investering. Og - lidt ros til regeringen - det har åbenbart også været planen siden 2005, men det halter med indførelsen. Nok fordi der som med alt muligt andet, der er blevet sagt skal indføres, mangler pengene til det.

Men jeg mener altså det er den rette vej frem. Så siger de, der holder kurserne, at de skal fornyes og genopfriskes hvert andet eller tredie år - det mener jeg så er noget ævl, det det handler om er at give folk en eller anden form for ballast til at gøre noget, og ikke blot se til. For det er almindeligt anerkendt, at det vigtigste er at man gør noget, ikke så meget hvad man gør.

*Shock lærte jeg så faktisk er et ord på dansk. Og dækker over det fysiske fænomen, shock - som er mangel på blod til hjernen. Og ikke bør forveksles med chok, som er af psykisk art. Det var en distinktion jeg ikke kendte til før!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: