Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 4. april 2009, kl. 11.18

NATO har mere brug for Tyrkiet

end Tyrkiet har brug for NATO; og meget mere end NATO har brug for Anders Fogh. Det synes jeg de danske "analytikere", der bare er benovede over muligheden for en dansker i en toppost - og helt ærligt, så meget top er der altså heller ikke over den - lader til at have glemt.

Og Tyrkiet har jo altså i øvrigt en pointe - at vælge Fogh til den placering vil være en rød klud i hovedet på en masse muslimske lande; og det er ikke lige det NATO har brug for.

Så udover jeg gerne vil af med Fogh, mener jeg han er et usandsynligt dårligt valg. Nu kunne noget tyde på, at han ender op uden at være hverken statsminister eller NATO-chef. Så det er jo storartet. Og iøvrigt udtryk for katastrofal mangel på dømmekraft fra hans og rådgiveres side.

Og kors hvor er den iøvrigt pinlig for Ekstra Bladet i dag, som allerede har solgt katten i sækken.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Uden Relevans sagde ...

Tjaeh de tre store fik mast Tyrkiet til at sige ja til Fogh

Hvilket ikke er en god ide.

Leoparddrengen sagde ...

Ja, min ønsketænkning holdt ikke, desværre - det havde ellers været et smukt udfald. Det skal blive interessant at se de kommende måneder og år, hvorledes Tyrkiet bliver betalt.

Obama står allerede og skal af med nogle tjenester ved hans snarlige møde i Tyrkiet - USA vil meget gerne have lov til at bruge Tyrkisk territorium til tilbagetrækning fra Irak - tyrkerne trak jo en streg i sandet ved invasionen i sin tid; en streg som har været meget omkostningsfuld.