Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 1. april 2009, kl. 00.04

Anders Fogh - en moderne helt!

Jeg må tage hatten af for Anders Fogh - det havde jeg godt nok ikke troet han havde i sig - og jeg gætter på jeg ikke er den eneste som er overrasket. Jeg synes det er på sin plads, når det nu er så historisk, at referere direkte fra mediernes dækning af pressemødet i dag, den 1. april:

[AFR]
Ja, goddag og velkommen allesammen. Det er en glæde at se så mange er mødt op. Vi tager det sådan, at jeg forelægger hvad jeg nu har at forelægge, og så vil jeg efterfølgende svare på spørgsmål fra salen.

Baggrunden for dagens pressemøde er, som I nok har gættet, at jeg senere i dag tager op til Dronningen, for at begære min afsked som statsminister. Det er et job jeg har været glad for - det skal der ikke herske tvivl om. Men jeg har de sidste år følt at jeg var løbet sur i det; det sædvanlige ævl og kævl mellem de konservative og DF kan være meget sjovt de første gange, men når man 37. gang skal redde kastanierne ud af ilden, og invitere Pia og Bendt til kaffe, mister det altså charmen.

Så efter sidste valg gik det op for mig, at jeg trængte til at prøve noget nyt, at få et andet perspektiv på tingene. Så jeg tænkte: Anders, tænkte jeg, hvor kan du gøre den største forskel? Og svaret stod mig med det samme meget klart: i NATO som jeg har været med til at involvere i så mange kamphandlinger over det meste af kloden. Faktisk tror jeg, jeg er den stadigt siddende statsleder der er mest ansvarlig for NATOs indsats i verden i dag.

Så jeg finder det kun rimeligt at jeg nu også vil gøre mit til at det arbejde jeg har sat i værk kan blive en succes. Derfor har jeg efter rådslagning med Forsvarskommandoen, Forsvarsministeren (hej Søren) og B.S. Christiansen besluttet at melde mig til vores kontingent af kamptropper i Gereshk Valley i Helmand-provinsen i Afghanistan.

Jeg er jo i god form, og jeg har set nogle film md Sylvester Stallone om hvordan man håndterer den slags opgaver, så jeg føler mig fuldt rustet. Så jeg vil meddele denne beslutning på NATO topmødet i morgen, og fra 3. april er jeg så i Dronningens Klæder - på intensivt kursus, hvorefter jeg 4. maj rejser fra Danmark til Helmand.

Nogen spørgsmål?

[Flemming Rose, Jyllands Posten]
Hr statsminister, har dette noget med ytringsfriheden at gøre, og det faktum at muslimer må vænne sig til at finde sig i spot, spe og latterliggørelse?

[AFR]
Ja, bestemt - jeg kunne såmænd ikke have formuleret det bedre selv.

[Bo Elkjær, Ekstra Bladet]
Jeg finder det lidt overraskende at du sådan uden videre kan indgå i kamptropperne? Mig bekendt har du aldrig aftjent værnepligt eller på anden vis været del af militæret?

[AFR]
B.S. har forsikret mig, at det skam ikke er noget problem. Der er ikke fugls føde på den sag.

[Flemming Rose, Jyllands Posten]
Tak. Så det er altså en kamp for frihed, demokrati og ytringsfrihed De begiver Dem ud i?

[AFR]
Helt bestemt. Og lad mig præcisere: det er vores frihed, vores demokrati og vores ytringsfrihed jeg kæmper for. Hvad der sker i Afghanistan er af afgørende betydning for Danmark. Og så glemte du fred - jeg kæmper også for fred i Danmark.

[Bodil Cath, BT]
Hvilken kjole forventer de mon Dronningen har på, når De skal op til hende?

[AFR]
Åh, du ved - det med kjolerne plejer jeg at lade Anne-Mette om at håndtere.

[Bo Elkjær, Ekstra Bladet]
Jeg kunne nu godt tænke mig at

[AFR]
Nu synes jeg du skal holde op med det der. Du har fået dit svar. Der er ikke noget at komme efter siger jeg. Hvis du vil mere kan du gå til Ombudsmanden!

[Bodil Cath, BT]
Men angående kjolen - De sagde jo selv De skulle i Dronningens Klæder?

[AFR]
Ja, jo - der fangede du mig vist! smiler charmerende

[Bo Elkjær, Ekstra Bladet]
Du er trods alt pressens minist

[AFR]
Heldigvis ikke ret meget mere. Der er så meget at komme efter! viser et 0 med tommel- og pegefinger

[Flemming Rose, Jyllands Posten]
Jeg kunne godt tænke mig at høre lidt mere om Statsministerens tanker om islam versus os i vesten?

[AFR]
Jeg synes det er vigtigt at huske at muslimer også er mennesker. Hvis de bliver ramt i baghovedet af et projektil med forarmet uran dør de ligesom alle andre.

[Bo Elkjær, Ekstra Bladet]
Angående masseødel

[AFR]
Pas på, han har en pistol!!

Jasmina og Rasmus fra Livvagterne kommer løbende ind, kaster sig over Bo Elkjær, slår og sparker ham et par gange, og slæber ham ud af lokalet

[Søren Espersen, DF, råbende fra døråbning]
Det dér er venstreorienteret propaganda! Det vil blive sagt! Røde lejesvende!

[Bodil Cath, BT]
Og hvad siger Anne-Mette til Deres beslutning?

[AFR]
Ved du hvad, mellem os - jeg tror slet ikke hun har lagt mærke til det. Nu hvor hun er blevet mormor har hun andet at gå op i, ligesom hendes brevkasse tager meget tid. Når vi endelig ses skælder hun kun ud over at jeg ikke kan finde ud af at føre i en tango. trækker på skuldrene

[Flemming Rose, Jyllands Posten]
Kan du give et eksempel på den spot & spe & latterliggørelse muslimer må lære at finde sig i?

[AFR]
tænker kortvarigt Ved I hvorfor kvinder med tørklæder bruger så meget glidecreme?

[pressekorpset]
???

[AFR]
Fordi de får så tørre muslim-hinder!

[pressekorpset]
Hahaha!

[Flemming Rose, Jyllands Posten]
Ved De så hvorfor muslimske mænd bruger så meget glidecreme?

[AFR, resten af pressekorpset]
???

[Flemming Rose, Jyllands Posten]
Fordi de er nogle trælse røvhuller!

[AFR]
Ja, det er jo meget muntert alt sammen. Nogen sidste spørgsmål?

[Bodil Cath, BT]
De er jo lige blevet morfar. Har det haft nogen indflydelse på Deres beslutning?


[AFR]
Det er jo klart, det sætter ligesom det hele lidt i perspektiv. Lad mig sige det sådan, hvis mit barnebarn skal have en tryg verden at vokse op i, er det vigtigt at vi vinder Krigen mod Terror! en spindoktor læner sig ind og hvisker noget Hvad mener du med, det ikke hedder det mere? mere hvisken Hvad skal den haleneger blande sig i det for. Hvis det var godt nok til Dubya er det godt nok til mig... og ham. Han trænger sgu til en god omgang waterboarding, så han kan lære sin plads. Sådan noget juristeri...

Nå, det var et sidespring - yderligere spørgsmål? Ikke? Så erklærer jeg mødet hævet i god ro og orden. Tak! Og tak til Danmark!

Jeg ved ikke med jer, men jeg synes det er flot, når nogen ofrer sig helhjertet for en sag! Så det blev en virkelig historisk 1. april!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: