Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 19. april 2011, kl. 07.58

Jeg skammer mig over Noma!

Så bliver Noma igen(!) kåret til verdens bedste restaurant, og medierne falder totalt på halen for det i egen imponerethed og fylder side op og side ned med hvor stort det er i et misforstået frisind.

Glemt er alle de kokkeskæbner som ikke har ledt til hæder og ære - glemt er alle de stakkels kokke som har fået et forkvaklet forhold til mad, og ar på sjælen resten af livet. Og glemt er alle de kokke - og det er de fleste - som står hverdag i små køkkener og smækker en dagens ret til 89 kroner ud til kunderne.

Derfor vil jeg gerne sige til Rene Redzepi: Det kan da godt være du tror du har det meget godt, men du er ikke andet end en sovsekande! Ja, jeg sagde sovsekande, for det er sådan kunderne tænker på jer, kan jeg godt fortælle dig! Men det skrækkelige ved dig er, at du fremstiller det at være kok som noget stort, uden at fortælle om alle problemerne.

Jaja, det kan da godt være at du i et interview taler om at det er en vanvittig arbejdstid og et hårdt miljø og at man skal spise myreæg, men det romantiserer jo bare jer sovsekander endnu mere. Jeg har to drenge, og jeg kan eddermame godt blive bange for, at de skal ryge ind i kokkebranchen på grund af en som dig, Rene!

Sandheden er jo, at ingen normale mennesker vil leve som dig - man må jo simpelthen være syg i hovedet, hvis man kan lide det liv, og de ting man udsætter sig selv for.

Og så praler du endda nærmest med, at de fleste kokke - nej, sovsekander! - i din restaurant er fra udlandet! Men det skriger jo til himlen - hvorfor er der ikke nogen der gør noget, og får dem hjulpet ud af det lede restaurationsmiljø, hvor de står og laver mad 15 timer i træk indtil de simpelthen ikke kan klare mere?

Jeg har prøvet at tale med jer, men nu er det på tide at politikerne griber ind og får gjort det madsalg forbudt, og madprogrammerne i TV også. Det kan ikke passe, at vi skal blive ved at finde os i det svineri, og at der nu endda går prestige i det.

Føj for Satan, siger jeg bare!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Godt sagt! Forbyd det perverse svineri omgående. Det er det, vi har et samfund til.

Og de lede restaurantkunder, der kun tager på restaurant for at svælge i de ydmygelser, de påfører de stakkels kokke, de kan lære at holde sig til ægtefællens mad.

...eller også må de lave deres egen mad. Ha!

Leoparddrengen sagde ...

Tak! Og godt sagt, selv!

Michael Nielsen sagde ...

Ja Ja, det er godt med jer, I må da have lort i hovedet eller trådt på jeres Lem med pig sko.
Der var nok ikke nogen af jer der var blevet så selv"fede" uden "sovsekander" som os, for så havde jeres forældre nok ikke mødt hinanden og så havde vi da været fri for jeres bavl.
Ok rene er også selvfed men hvis mad salg slukke forbydes, så god appetit for så ville i selv skulle ud og lave det rene laver, for så stod den på bark med myre hverdag, så velbekomme.

Bare fordi vi er nogen der har valgt at leve et liv hvor vores opgave er at tilfredsstille folk der skal holde fødselsdag, konfirmation, bryllup eller begravelse.
Hvad med pølsevognen eller McDonalds det er ok for det er jo lækkert med noget man lige kan tage med og det er jo ikke kokke der står bag "mad"lavningen så det er ok.


Få dog et liv og prøv at sæt lidt pris på at der er nogen der gider stå op om morgenen og sætte deres liv i at lave noget lækker mad som i bare kan læne jer tilbage og nyde, nogen der rent faktis er med til at holde hjulene i bevægelse og

Leoparddrengen sagde ...

Hej Michael -

Tak for dit indlæg, som jeg på den ene side bliver glad for og samtisig ked af.

Ked af, fordi jeg virkelig ikke har haft til formål at træde nogen kokke over tæerne - Rene eller andre.

Tro mig jeg har den dybeste respekt for jer.

Men jeg har brugt kokke som parallel til et andet erhverv, som nedgøres godt og grundigt af folk som ikke respekterer dem de taler om.

Det er vist lidt tilfældigt at det lige blev kokke, som jeg lavede parallelen på (men det er vel nok fordi mad og sex taler direkte til menneskets inderste.)

Jeg håber at du måske hvis du læser nogle af de indlæg jeg linker til, kan se hvad meningen er.

Under alle omstændigheder, tro mig: jeg har den dybeste respekt for jer. (Hvilket jeg i øvrigt har for de fleste mennesker, uanset hvad deres erhverv måtte være.)