Leoparddrengens
Public Key

søndag den 17. april 2011, kl. 01.13

Den moderne Sherlock Holmes

Jeg så at DR havde programsat hvad der så ud til at være en moderniseret Sherlock Holmes hertil aften. Udfra spottet og generel mistro havde jeg virkelig ikke store forventninger. Netop derfor ville jeg gerne se den - så jeg rigtigt kunne udspy min galde, efterfølgende.

Men den ældste ville gerne se Frækkere end Politiet Tillader 2, som TV2 samtidigt sendte. Og det kan jeg da godt forstå - for han har set de andre, og ved vel mere eller mindre at der så er garanti for bare bryster. Og et par sjove bemærkninger. Så jeg optog Sherlock.

Og har så lige set den. Og jeg må sgu trække min forventede galde i mig, for det var en ret intelligent modernisering, hvor jeg havde forventet blasfemi. Og jeg kan godt lide castet, selvom Holmes (Benedict Cumberbatch) og Watson (Martin Freeman) er en anelse unge for mig - lidt pudsigt, iøvrigt, for jeg kan huske da jeg først så den "gamle" BBC serie fra 1984- med Jeremy Brett som Sherlock, syntes jeg de var for gamle i forhold til bøgerne.

Men så er jeg jo iøvrigt også selv blevet en anelse ældre i mellemtiden.

Under alle omstændigheder - interessant brug af moderne kommunikationsteknologi - halvdelen af de medvirkende var begravet i deres mobiler det meste af tiden, ganske som IRL, og parret Holmes og Watson blev konstant taget som værende bøsser. En enkelt gang af Sherlock selv.

Jeg er ikke helt solgt endnu, men bestemt en serie jeg vil kigge videre på. Er også lidt spændt på hvilke stoffer det er Sherlock bruger nutids, udover nikotinplastre.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

4 kommentarer:

Uden Relevans sagde ...

De ser meget unge ud de to der.

Leoparddrengen sagde ...

Jep - men ikke så galt unge, at det virker helt forkert.

Man skal også huske at Conan Doyle skrev på historierne om de to herrer over en længere årrække, hvor de også blev ældre.

Og jeg husker det som, at det billede jeg havde af Sherlock, da jeg læste En Studie i Rødt (den første historie), var at han vel var midt i 30'erne. Og det var før jeg havde set film eller tv-serier med ham, så det var ufarvet af senere fortolkninger.

Og det er faktisk også alderen på ham der spiller ham - 35 - jeg synes nu han ser noget yngre ud, men jeg mener ikke man for alvor kan brokke sig over det.

Uden Relevans sagde ...

Næe Basil Rathbone! det er den originale :)

Leoparddrengen sagde ...

Det' godt, Morfar! ;)