Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 20. april 2011, kl. 22.40

Outbrain vs LinkWithin

Tidligere i dag gjorde jeg en blogger-kollega opmærksom på et indlæg om LinkWithin. Det gjorde at jeg kom i tanker om, at jeg faktisk har et hængeparti dér.

For da jeg begyndte at bruge LinkWithin reklamerede jeg også lidt for den. Men i dag bruger jeg noget som hedder Outbrain.com - og hvorfor så det.

Well, på mange måder kunne jeg godt lide LinkWithin. Men der var ting ved det som irriterede mig. Blandt andet deres kommunikation - jeg skrev flere gange til dem, både med spørgsmål og forslag, og fik ikke svar på noget af det.

Og så var der nogle designmæssige ting jeg ikke kunne lide ved deres løsning, og ikke mindst tekniske. Især det, at de bare lavede et tomt billede, hvis de fandt et link de ville henvise til, som ikke indeholdt billede. Og indeholdt  det en YouTube video, brugte de ikke et billede fra den - stadig tomt.

Så da jeg stødte på Outbrain, som er meget ens, måtte jeg prøve den. (Og det er altså de billeder især med forslag til andre indlæg, under indlæggene).

Og jeg kan altså i dag bedre lide Outbrain på en del punkter:
  • Man kan i Outbrain gå ind og se oversigter over hvilke relaterede artikler der klikkes på.
  • Den laver grafiske småbilleder på alt - også indlæg uden billeder eller video, der laver den en lille ting udfra teksen.
  • Widget'en tilpasser sig ens design bedre.
  • Man kan afholde den fra at foreslå bestemte sider - i det hele taget har man mere kontrol med widget'en.
Tilgengæld må jeg så sige, at jeg syntes LinkWithin var meget, meget bedre til at finde indlæg som rent faktisk havde relation til det aktuelle indlæg. Der kører Outbrain meget mere på en Greatest Hits tilgang, såvidt jeg kan se - og det er derfor den så ofte foreslår I skal læse noget med nøgenhed, tror jeg.

Og Outbrains tilgang virker bedst - da jeg skiftede til den fik jeg mange flere videreklik, kunne jeg se. Men jeg ville faktisk nok alligevel foretække LinkWithins tilgang på det område.

Så - der er fordele og ulemper ved begge, men jeg er altså endt op med at holde mig til Outbrain. Men jeg synes det er synd LinkWithin ikke har været mere åbne for forslag, for deres grundalgoritme er efter min mening den bedste, til det det handler om: relaterede indlæg.

(Jeg skal også nævne, når nu indlægget her faktisk startede med, at jeg ville lære nogen at customize LinkWithin til dansk - at det kan også lade sig gøre med Outbrain, men det er noget mere kompliceret. Tilgengæld har jeg gjort det hårde arbejde i at fordanske tingene, så hvis nogen har brug for hælp der... så kan man spørge mig :) )

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Leoparddreng,
jeg har installeret OutBrain på min blog og vil gerne customize "vores læsere kan også godt lide" linien, som den hedder på dansk. Har du mulighed for at forklare, hvordan man gør?
Mange hilsner

Leoparddrengen sagde ...

Jep. For det første skal du tage en kopi af filen http://widgets.outbrain.com/lang_da.js og tilrette den. Den linie du er efter er den første i "this.RATE_POST_RATE_FOR_RECOMMENDATIONS".

Så skal du have hostet den redigerede fil et sted, så du skal have adgang til et website hvor du kan lægge den.

Dernæst logger du ind i Outbrain, går i "Manage Blogs", klikker Settings for den blog du vil sætte op, udfor Language vælger du så Custom, og angiver url'en på den redigerede fil, gemmer etc.

Det skulle være det :)

Anonym sagde ...

Mange tak :-)
Men hvordan finder og gemmer jeg filen, du nævner til at starte med? Jeg bruger Mac og min platform er Blogger, hvis det skulle have nogen betydning.
Kan den redigerede fil ligge på min blog, f.eks. på en side, som jeg ikke viser på listen over sider?

Leoparddrengen sagde ...

Hvis du bare kopier url'en til filen i en browser burde den komme ind som ren tekst, og så kan du copy/paste den i en fil.

Og, nej, du kan desværre ikke bruge blogger til at hoste filen.

Men prøv at sende mig en mail direkte på leoparddrengen -at- gmail -dot- com, så kan jeg måske bedre hjælpe.

Anonym sagde ...

Hej igen.
Jeg har ikke nogen steder, hvor jeg kunne lægge den, men jeg skrev til OutBrain og de har fixet det for mig.
Tak for din tid.

Leoparddrengen sagde ...

Okay, cool. Hvad fik du dem til - rettede de i den generelle danske, eller har de lavet en speciel til dig? Lyder da som service!

Anonym sagde ...

Ja, super og hurtig service! Jeg ved ikke, hvordan de har gjort det – når jeg logger ind i OB står den på English. Jeg fik dem også til at lægge lidt luft ind over linien, så den ikke står så tæt på selve blogindlægget, så nu er den bare i vinkel ;-)

Leoparddrengen sagde ...

Lækkert man kan få dem til den slags. Men den oplysning er jo så givet videre! :)