Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 21. august 2010, kl. 22.04

VIP i Parken

Jeg har ikke haft ungerne meget i denne måned - havde dem sidste weekend, men ellers ikke. Det skyldes så, at jeg havde dem 14 dage omkring vores tur i sommerhus, og jeg atter skal have dem længe i slutningen af måneden og halvdelen af september.

Men eks'en spurgte så om jeg kunne passe dem i dag - sen eftermiddag + tidlig aften. Naturligvis. Spurgte så min mor, om hun havde lyst til at vi kom forbi på Østerbro. Naturligvis. Eks'en sagde så, at hun havde fået 4 fribilletter til FCK kamp i Parken, som hun ville hive ungerne med til - og jeg var velkommen til fjerde billet.

Og det passede jo som fod i hose altsammen, så kunne vi gå derfra til min mor. Så det var jeg klar på.

Det viste sig så, at det ikke blot var fribilletter, men VIP-billetter, som hun havde fået gennem sin arbejdsplads. Hvilket - forstod jeg - indebar gratis buffet og drikkevarer ad libitum.

Det er et koncept jeg holder meget af - gratis ad libitum - et koncept jeg synes bør benyttes meget oftere!

Så ved 14-tiden i dag indfandt vi os i Parken. Blev ikke engang kropsvisiteret, eller noget! og begav os op af trapperne - som ærligt talt godt kunne gøres lidt mere fancy, hvis dete r et sted man skal slæbe sin forretningsforbindelse hen! - og kom op i et større lokale med en del langborde, og 2 centrale borde indeholdende buffeten.

Der var en pænt udvalg af diverse. Jeg satsede mest på frikadeller og en stuvning af en form, med karry, champignonger og noget kød, som jeg nuppede ris til. Fint nok, men frikadellerne kunne godt have lidt mere smag, og risene var altså netop denne eftermiddag blevet noget klistrede - og det var jo ikke sushi vi skulle have.

I anden omgang nuppede jeg noget roastbeef - som nok var blevet lidt kedeligt af at ligge - samt en tzatziki. Og dn var altså ikke særligt god - tzattzikien - er jeg ked af at sige.

Der var så også et fint udvalg af oste og brød, og de brød jeg smagte var fine. Ost var jeg ikke i humør til. Den eneste ret jeg decideret syntes så malplaceret ud var en pastasalat med rejer. Det har jeg svært ved at se som en god cocktail.

Eks'en kørte vist mest på frikadellerne og tzatzikien - og hun brokkede sig ikke over den, så muligvis er det bare mig, der ikke brød sig om den.

Men, men, men - når nu man laver sådan nogle arrangementer, hvor der jo også kommer børn med - og det gør der jo, selvom det muligvis ikke har været målgruppen - så kan man altså også godt gøre noget for det segment. Og der var altså ikke rigtigt noget mine drenge fandt interessant. Vi havde så også troet at der - på trods af VIP-status - var gjort lidt mere ud af at det trods alt var fodboldkamp vi skulle til - og troet at der nok også var mulighed for hotdogs - men nej.

Så drengene - og eks'en - forsynede sig mest i en frugtkage af en slags, som vist var ganske udmærket.

Jeg vil dog ikke klage for meget - konceptet var stadig gratis og ad libitum, som jo er storartet. Dog holdt jeg mig til et par fadøl ( i små glas) - man var vel far & VIP.

Og så ud på stadion til vores VIP pladser. En ganske udmærket position næsten midt på den fine langside, ca midt i nederste tribuneafsnit. Kunne dårligt være bedre.

Og mærkeligt at se fodbold live igen, sidste jeg gjorde det - og min eneste gang i Parken - var en landskamp i midten af halvfemserne. Dengang kom billetterne fra et københavnsk borgmesterkontor, men de var ikke VIP - og en del dårligere placeret! Men nu var placeringen god, og overblikket godt. Dog med distraktion fra den yngste, som naturligvis hurtigt blev rastløs.

Men langt bedre end TV - hvis der altså havde været langsom gengivelse når der var offside og frispark - det savner man altså, og det undrer mig de ikke har fundet en løsning på det problem endnu. (Mål får man dog igen, på storskærm!)

Selve kampen betød faktisk lidt for mig. For den eneste periode hvor jeg prøvede at blive en smule fodboldfan -det lykkedes aldrig rigtigt - holdt jeg med KB (et af de hold FCK er skabt af). I deres rigtigt dårlige periode i starten af firserne, hvor de var på vej til at rykke ned (i 2. division - 1. division var det fineste dengang). Da var jeg inde i Idrætsparken - altså Parken før ombygning - og husker jeg så en kamp mod Lyngby - som altså var modstanderne i dag.

Og Lyngby var dengang det hotte, på vej mod mesterskabet, mens KB var på vej ned. En del fra min klasse og paralelklasse holdt med Lyngby. Men KB spillede i den kamp over evne, den bølgede frem og tilbage, men det så godt ud, ihvertfald ufgjort 2-2 til KB. KB scorer ca et kvarter før tid, og det står 3-2 - fantastisk. Og så falder holdet helt fra hinanden, indenfor 5 minutter laver Lyngby 3 mål, og kampen endte 5-3 til Lyngby.

Da vidste jeg, hvad det ville sige at være en slukøret fan!

Så idag - selvom jeg ikke er specielt FCK-fan - så jeg meget gerne den hændelse hævnet. Og det skete da også med en komfortabel 3-0 sejr til FCK. Dame N'Doye - som vist er den eneste FCK'er jeg kan navnet på - scorede andet mål, og blev kampens spiller.

Og så tilbage til VIP-beretningen. For i pausen var der også særbetjening -nu et nyt sted, i Nordea-loungen. Stadig med gratis drikke - øl, vin, vand og nu også kaffe. Men, men, men Nordea - jeg blev altså skuffet! Den eneste form for snack der var, var sådan nogle blandede småkager man kan købe i fakta til kr 9,95 pakken. Det må kunne gøres bedre!

Hvad med chips eller peanuts? Eller saltstænger? Helt ærligt - småkager? Er det det svenske islæt der gør sig gældende? Jeg følte mig nærmest fornærmet!

Nå - well, jo så et konstruktivt kritikpunkt mere. Op til kampen havde jeg jo mest husket på det afsnit af Klovn, hvor Frank og Casper vil til boksekamp i Parken, men Frank kommer til at fornærme Don Ø, fordi han ikke vil spise Don Ø's barnebarns hjemmelavede et eller andet (kager?) - Frank spiser generelt ikke mad lavet af børn, fordi de ikke vasker fingre.

Nå - men for at få billetter ender Frank jo med at måtte spise en hel skålfuld af dem - som tegn på respekt overfor Don Ø - og ender naturligvis med at have dårlig mave under hele boksekampen.

Og - da jeg var på toilettet under buffeten - lugtede der altså meget, meget septisk, som om Frank lige havde været derude! Det må også kunne gøres bedre - det var jo trods alt VIP, havde det været almindelige toiletter kunne jeg forstå det!

Nå - well, vi havde det hyggeligt og god oplevelse - især den ældste tror jeg fik meget ud af det. Men, altså som VIP oplevelse var det ikke uden mislyde! Beklager Parken, men jeg håber at I føler I kan bruge lidt konstruktiv kritik!

Og - held & lykke til FCK på onsdag mod de der nordmænd!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

spunky sagde ...

gratis er godt ....
men jeg har aldrig helt forstået det der koncept "fodbold" og slet ikke sammen med mad?

Leoparddrengen sagde ...

Nej? Det kan ellers være ganske udmærket! Men det er nu sjældent maden indtages under kampen - medmindre der er tale om snacks.