Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 10. april 2010, kl. 02.45

"Man har ikke billet...

...til at være en dårlig mor eller en dårlig far, blot fordi man er medlem af Folketinget".

Lene Espersen i en af hendes fortvivlende udtalelser fra de sidste dage. Men den her gør mig ekstra forundret - for hvorfor er der ikke nogen der går hende på klingen omkring den?

For hvorfor blander hun folketingsmedlemmer ind i debatten? Jeg har jo tidligere talt om, at jeg ville ønske at ministre ville trække sig fra Folketinget, hvis de var valgt til dette. For at holde tingene adskilt.

Og det viser sig da med al tydelighed med den udtalelse hvor nødvendigt det er; for ganske rigtigt er Lene Espersen medlem af Folketinget. Men hvis hun som menigt medlem var strøget afsted på forlænget ferie var der såmænd nok ikke nogen der havde løftet et øjenbryn over det.

Lene Espersen er bare ikke kun medlem af Folketinget. Hun er også Udenrigsminister - med alle de opgaver og alt det ansvar der følger med den post. Efter hendes eget udsagn hendes drømmejob - og hun har selv afsat sin forgænger, så man kan ikke påstå hun er blevet tvunget ind i stillingen.

Så hvorfor, hvorfor, hvorfor mener hun nu pludselig, at det er hendes plads i Folketinget, som "ikke giver hende billet til at være dårlig mor"? Kan hun ikke skelne imellem det at være medlem af Folketinget og det at være minister? Det synes jeg er uhyggeligt. Især når hun samtidig vil være begge dele.

Og så, iøvrigt, det med billetten - hvis vi antager hun mente "...at man som topminister ikke har billet til..." etc. Synspunktet er jo drejet helt forkert. For, nej, det er ikke en billet man får. Det er en billet man udskriver til sig selv, i det øjeblik man lægger billet ind på jobbet.

Og som man (og ens børn) må leve med man har derefter. For jo, der er situationer hvor arbejdet må gå forud for familien i de stillinger.

Hvis man ikke kan indse det, er man uhyggeligt virkelighedsfjern. Og ens nærmeste burde komme en til hjælp, og fortælle hvordan tingene hængere sammen. På det punkt mener jeg de Konservative har svigtet Lene Espersen.

Samtidig kan jeg faktisk godt forstå, hvis Lene Espersen føler sig forfulgt - for havde Lars Løkke ikke netop taget en lignende tur et par måneder før? Og kom han ikke hjem og sagde det var ok, for blabla familie... blabla... statsminister... bla... menneske.

Jo, det gjorde han. Og det var sgu heller ikke særlig smart - men burde netop have tjent til eksempel for, hvad man ikke skal gøre.

Nå - men når det hele skal være så surt, håber jeg i det mindste hun glæder sig over at Niels Holck/Niels Christian Nielsen tilsyneladende skal udleveres til Indien. Manden som hun personligt i 2002 garanterede, at det ihvertfald ikke kunne ske, hvorefter han trådte ud af sit skjul.

Og de der udleveringssager er jo ligesom hendes hjertebarn, så det må da dunke med en vis fornyet styrke?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

3 kommentarer:

M sagde ...

Jeg holder tusinde gange mere af at læse dine aktuelle indlæg end at læse morgenavisen! Måske fordi jeg er så uhyre enig med dig i stort set alt!

Leoparddrengen sagde ...

Nu bliver jeg ked af det - hvad med mine uaktuelle indlæg? Kan du bedre lide morgenavisen end dem?

;)

Men tak - du har givet mig et ganske godt motto: Leoparddrengen - bedre end Jydske Vestkysten

:)

(Hvorfor staver de iøvrigt den avis sådan? Handler den om Jydland? Eller hvorfor egentlig ikke Jydske Vedstkydsten, så?)

M sagde ...

Arj altså, dine uaktuelle indlæg er jo også 100% læseværdige!!! Tsk tsk, uartige mig, sådan kun at rose noget og ikke det hele!
Og jeg aner ikke hvad de har gang i med det dér d i jydsk?!?!? Ifølge Dansk Sprognævn er der slet ikke noget der hedder d i jysk! Herovre på vestkysten er det fælt udbredt med d'et. Og hvorfor har man overhovedet den trang til at manifestere sit ophav? Det er sjældent man støder på noget "Sjællandsk".
Går man ind på Krak og tjekker firmanavne der starter med "Sjællandsk", så får man 37 hits. Tjekker man derimod "Jysk", så er der 898 resultater, "Jydsk" gi'r 448. Åh, og så var der også dengang hvor det var smart at køre med et "J" bag på bilen. Fjollet altså!