Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 1. juli 2009, kl. 23.00

Om skodder og affald: sidste kapitel


Som afslutning på de sidste dages historier en beretning fra min yngstes børnehave, som jeg egentlig havde tænkt at komme med, men glemte. Til jeg kom i tanker om den her.

Han går i en skovbørnehave, som de bliver kørt til i bus kl 9 og de kommer hjem kl 16. Inden de skal afsted i bussen, og efter de kommer hjem, er der en legeplads de kan gå ud på. I den mellemliggende tid bruges legepladsen (som er ret stor) af den tilhørende vuggestue.

Børnehaven befinder sig i stueetagen af et 5 etagers betonbyggeri, og legepladsen er i det der normalt ville være deres gård.

En morgen for 2-3 uger siden afleverer jeg ham lidt tidligere end normalt, og vi er de første der bliver lukket ud på legepladsen. Hvor pædagogen der går med ud begynder at gå og samle ting op fra jorden. Jeg sidder lidt med min søn, som vi plejer, og hun bliver ved med at gå og samle op. Efter noget tid går det op for mig det er cigaretskodder.

Jeg undrer mig, for der er totalt rygeforbud i børnehaven/vuggestuen, selvfølgeligt, og det er midt i ugen, så går ikke udfra personalet har holdt spontan fest. Og det er faktisk ret mange hun har samlet op.

"Øh.... hvor kommer de fra?" drister jeg mig til at spørge.

"Nå, de kommer deroppe fra." Hun peger op og rundt på etagebyggeriet ovenover børnehaven - med alle dets altaner. "Det er det samme hver morgen."

Bam. De er godtnok betænksomme deres overboer. Og jeg tænker ikke så meget på børnehavebørnene, eller min egen søn. Men at stå og smide skodder ned til vuggestuebørn, som jo altså bruger legepladsen det meste af dagen og som bekendt propper hvad som helst i munden... det synes jeg er lidt sygt. Og stygt.

Det hører med, at lejlighederne har altaner både fortil og bagtil, så hvis beberne meget fornuftigt ikke vil ryge inde - og ikke kan finde ud af at bruge et askebæger på altanen - har de også muligheden for at ryge og kaste skodder på forsiden af huset.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: