Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 4. juli 2009, kl. 13.21

Vel hjemkommet

Jeg kommer vist med en længere beretning om hjemsejladsen, for det fortjener den. Men det må blivere senere, når jeg har bedre tid.

Men lige lidt indtryk af Oslo, som jeg ikke før har været i om sommeren, og det er 30 år siden sidst, ca.

Den virker en del mere international end dengang (der skulle heller ikke meget til). Og de har mange Burger Kings, flere end vi har i København - positivt når BK:McD ratioen er højere!

Der var varmt - samme temperatur som herhjemme, men det føltes varmere fordi byen ligger nede i en gryde. Så vi lavede ikke så meget andet end at jokke op af deres Karl Johan, være på diverse cafeer undervejs, og sidde i skygge i parken ved Kongeslottet.

Til vi gik nedaf igen, fandt endnu en cafe - fik nogle dejlige, kolde og energiholdie smoothies, som reddede os fra gråd og sammenbrud - Wayne's Coffee kan anbefales - gik lidt til siden, og havnede ved deres Rådhus hvor Lance Armstrong vandt VM engang i starten af 90'erne.

Og gik tilbage til skibet, hvor vi heldigvis kunne gå ombord tidligere end egentligt annonceret.

Mine tanker: byen virker stadig provinsiel. Imponerende avenuer og pladser, men den mangler det kaos jeg forbinder med en storby. Muligvis fordi vi ikke var ude i siderne, men alligevel. Men meget venlig til gengæld. Og ikke længere så raceren, selvom man da kunne møde etnisk norsk personale i kioskerne. Det sker ikke i København (hverken etnisk norsk eller dansk).

Priserne var såmænd ikke så opskruede som jeg havde hørt, ihvertfald ikke hvor jeg var.

Arkitekturmæssigt har den ændret sig meget. Ingen tvivl om at oliepengene har sat sig sine spor! Og selvom jeg ikke var oppe på den, synes jeg der er en flot skateboard/rulleskøjtebane de har fået lavet. Eller måske er den til rulleski? Jeg så ingen folk på den, men måske var det simpelthen for varmt? Eller også er det fordi de ikke har fået bygget lifte færdige? (Jeg forstår bare ikke hvorfor de kalder banen for Operaen, men det er nok noget norsk humor?)

En ting der slog mig, da vi kom hjem, og alle gik og talte med sig selv på gaden: jeg syntes ikke folk talte så meget i mobil deroppe? Måske derfor de virker venligere? Ihvertfald positivt træk!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: