Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 13. maj 2009, kl. 13.05

Hvad står der i de kalendre?

Regeringen Løkke Rasmussen har i sin visdom fundet ud af, at ministrenes kalendre ikke længere skal være offentligt tilgængeligt - og har endda fået bred opbakning i Folketinget til det.

Det kan man mene om hvad man vil - hvad jeg finder særdeles interessant er at loven skal gennemføres med tilbagevirkende kraft - det vil sige, at allerede indgivne forespørgsler om aktindsigt vil kunne afvises efterfølgende - og at loven skal hastes igennem, uden den sædvanlige tid til høringssvar og ekspertudtalelser.

Det kan ikke andet end gøre en meget nysgerrig efter, hvad det lige er, der står i en af de kalendre i øjeblikket, som absolut ikke må komme ud til offentligheden.

Man skulle måske starte med at søge om aktindsigt i, hvad der i øjeblikket findes af forespørgsler på aktindsigt i ministerkalendre, det kan måske give et hint. Og dog næppe, for jeg forestiller mig da, at nogle journalister har været vakse nok til at søge om aktindsigt i samtlige kalendre, såsnart forslaget blev luftet. Men de når jo næppe at blive behandlet inden forslaget gennemføres.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: