Leoparddrengens
Public Key

søndag den 2. maj 2010, kl. 18.24

En kommentar til kommentarerne til "Lige en kommentar om kommentarer"

Morfar og Kapster2 var kommet lidt på tværs af hinanden i nogle kommentarer, hvorfor Morfar skrev Lige en kommentar om kommentarer. Jeg skal overhovedet ikke berøre den oprindelige batalje, men nogle af kommentarerne (+ Moffes oprindelige indlæg) satte nogle tanker i gang hos mig.

For det første følte Moffe at kommentarerne vel var halvdelen af det at have en blog. Det vil jeg sige, det kan det være - for nogen.

Men jeg tror ganske mange faktisk ikke er specielt interesserede i kommentarer. Denne blog var for eksempel lukket for kommentering de første 4-5 måneder. Mest af alt fordi jeg gerne ville finde mig til rette i mediet, men jeg kunne også godt lide formen med at skrive helt igennem for mig selv, men samtidig vide det kunne blive læst af potentielt alle. Det var en del af en udvikling jeg var (er) i.

Og selvom der da kommer lidt flere kommentarer i dag end da jeg åbnede for det, tror jeg ikke denne blog nogensinde bliver det store debatforum - og det har jeg det fint med. (Ikke sådan forstået at jeg ikke ønsker kommentarer overhovedet, altså!!)

Andre var ude med betragtninger som, at hvis man ikke kunne tåle lidt negative kommentarer, skal man ikke have en blog (sat på spidsen, men det var tanken).

Og dér er jeg dybt uenig: ikke fordi jeg dermed mener, at man ikke skal kunne skrive noget negativt i kommentarer - men folks blog er sgu en privat sag. Det kan godt være at den kan læses af alle, men det er blog-skribenten der 100% kører den.

Og hvad høn har tænkt sig at blive pissed eller fornærmet over, er fuldstændig op til hømme. Som jeg også måtte gøre opmærksom på, den vistnok eneste gang en kommentator har hidset sig op her.

Så jeg synes man skal være meget forsigtig med, at sætte regler op for, hvordan kommentarer skal håndteres på den enekelte blog - for det er 100% op til blogejeren (og dennes humør på dagen), og det skal man ikke gå hen og blive fornærmet over efterfølgende, men tage til efterretning.

Hvis man kommenterer på en blog, er man gæst - og bør efter min mening prøve at lodde stemningen og personen bag bloggen, for at finde ud af hvor langt man kan/bør gå. Okay, det kommer selvfølgelig også an på indlægget man kommenterer - men for mit vedkommende, hvis jeg læser noget der bringer mit pis i kog, foretrækker jeg bare at skride andre steder hen.

Jeg har så også selv været ude for at få mine kommentarer slettet fra en blog - hvor jeg åbenbart var gået over en streg. Det der generede mig mest i den anledning var, at jeg ikke kunne få nogen forklaring på, hvori min forseelse bestod - hvilket generede mig, for hvordan skulle jeg så undgå samme fejl i fremtiden? Og da det var (og er) en blogger jeg ellers respekterer meget, generede det mig grusomt. Men anerkendte selvfølgelig at bloggeren kunne gøre hvad høn ville, også uden forklaring.

Så det er bare et godt råd: hvis man rydder ud i kommentarer på sin blog, så fortæl også hvorfor. I langt de fleste tilfælde har folk jo ikke ment noget ondt, men har trådt over en linie, de ikke kunne se; linier som kan være svære at se i kommunikationen i blogverdenen hvor man ikke har ansigtsudtryk og kropssprog at forholde sig til.

Iøvrigt synes jeg - helt generelt - at den danske blogosfære virker utrolig fredelig og dygtig til at undgå flamewars og lignende - der synes jeg faktisk godt vi kan give hinanden et skulderklap.

Tilsidst, lidt apropos, så jeg dette indlæg i går - desværre er det (igen lidt apropos) ikke muligt at kommentere - ellers havde jeg naturligvis sammenlignet bloggeren med Hitler :)

(Og så beklager jeg, hvis hele indlægget her falder ud som pompøst og bedrevidende. Men det er sgu nok fordi jeg er det... Hæ.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

13 kommentarer:

Anonym sagde ...

Fra Lis:

Ahahaha.. jeg læser både Kapster og Morfars blogs, så jeg var jo NØDT til at se den føljeton det efterhånden er blevet til.. Synes det er både interessant og relevant at i som bloggere får reflekteret over det her med kommentarerne.. fordi hvorfor er det egentlig i vælger at blogge? Er det for din, min eller vores skyld, og hvad håber i på at "opnå" med det? Formentlig er der flere svar end farver på regnbuen..

anyways så synes jeg personligt det er fedt at man som kommentator bliver inddraget og måske også lidt opdraget;) Og.. det var så mit bidrag til "the neverending kommentarspor"

Uden Relevans sagde ...

Nøj det var en cool tegning!

PS du mener mig om Hitler Leo :D

Leoparddrengen sagde ...

@Lis

Velkommen til & tak for kommentar :)

Hvad angår det med grunde til at blogge er jeg ikke sikker på én regnbue er nok! Personligt kan jeg vist godt fylde et par paletter.

Det er noget, jeg selv har blogget en del over i starten - da jeg selv var lidt forbløffet over at være begyndt. Og det ville nok være en god idé med en status på, hvorfor jeg blogger, og hvad jeg får ud af det, snart - så tak for inspiration.


@Morfar

Ja, den er ganske cool, den tegning. Desværre stjålet, naturligvis - den slags evner har jeg ikke. Men en lille billedegoogling på "pen sword" ledte til den.

Kapster2 sagde ...

Et wahey!, og thumbs up til et super godt og relevant indlæg.

Leoparddrengen sagde ...

Takker :)

Anonym sagde ...

Jeg forhøjer Kapsters Wahey med et Smoooooth!
Nice indlæg, Leo!

Spot on!

Leoparddrengen sagde ...

Taktak.

Hvof' taler alle så underligt i øjeblikket?

Steen AA sagde ...

Blogning om blogning og kommentarer om kommentarer - der er sgu' da gået total meta i den.

Uden Relevans sagde ...

Sorry my bad...

at folk taler mærkeligt

Leoparddrengen sagde ...

@Steen AA

Det fordi grækerne oversvømmer markedet med billig Meta i øjeblikket; de har været nødt til at skære ned, og har derfor sløjfet xa i Metaxa.


@Morfar

Tager du nu ikke lidt for meget ansvar på dine så brede skuldre?

flo's diner sagde ...

Har du læst Lindas indlæg om lidt det samme?

http://www.blogsbjerg.com/2010/02/som-jeg-er.html

Jeg synes, det er vildt spændende med det her metaniveau. Som Kapster skriver i dag (tror jeg), kan det også blive et pres at være blog-exhibitionistisk. Underligt, ikke?

Leoparddrengen sagde ...

Meta-blogning er åbenbart det nye sort!

Det er måske en ag grundene til, at jeg har det fint med generelt ikke at få så mange kommentarer - det gør, at jeg ikke har noget særligt klart billede af hvordan jeg opfattes, og dermed ikke føler mig sat så mget i bås.

For det ville jeg heller ikke bryde mig om - men det tror jeg nu også jeg modvirker meget godt, ved at bloggen stritter i så mange retninger, emnemæssigt. Det er næppe gavnligt for at opbygge et stampublikum, men jeg tror det er ret nødvendigt for mit forhold til bloggen.

Så kom der lige lidt bonus-metatanker :)

Leoparddrengen sagde ...

Et relateret spørgsmål er dukket op, som jeg meget gerne vil høre hvis nogen har kommentarer til. (Eller også selvpromoverer jeg bare ;) )