Leoparddrengens
Public Key

mandag den 3. maj 2010, kl. 17.37

Hvordan var det nu med den ytringsfrihed?

For nogle år siden slog Venstre sig op på at være ytringsfrihedens fundamentalistiske bannerfører. Den ypperste ret af alle måtte da være ytringsfriheden! (og folk som mente noget andet kunne bare holde kæft).

I dag er holdningen ændret en smule. Faktisk synes Venstre vist slet ikke det dér ytringsfrihed er så fedt mere. Om det er fordi Alfaderen er smuttet til NATO skal jeg ikke gøre mig klog på, men det er ihvertfald tydeligt, at Venstre helst så en masse mennesker holde kæft.

Udvisningsminister Birthe Rønn Hornbech vil jo, som jeg beskrev det for en måned siden, effektivt stoppe for lægers muligheder for at kritisere sagsgangen i asylsager - hvis de kritiserer systemet kan deres lægefaglige udtalelser ikke længere bruges, og så ryger patienten ud af landet.

Troels Lund Poulsen - midlertidig skatteminister - synes Novozymes direktør, Steen Riisgaard, skulle holde sig langt væk fra at tale på SF landsmøde. Troels mente, at Steen Riisgaard flirtede med SF for at få 5 minutters berømmelse. Og det er åbenbart meget farligt. Så det skal erhvervslivet holde sig fra.... or else. Det der or else er ikke udtalt, men det hænger der. Man kan så spekulere lidt over hvad der ligger i det?

Troels Lund Poulsen - langt ude mener selv DF
Er truslen at erhvervslivet ikke får lov til at finansiere Venstres næste valgpropaganda, som de har gjort de sidste valgkampe? Næppe, for det er da det absolut eneste håb Venstre har tilbage for at bevare nogen form for regeringsmagt.

Hvis man spørger Troels Lund Poulsen selv, hvori truslen består, vil han jo garanteret svare, at den består i at man får en regering med SF som deltager. Han kan selt ikke forestille sig tanken, at en virksomhed som Novozymes, som satser en del på bæredygtighed, rent faktisk kunne se det som noget positivt.

Under alle omstændigheder er Troels Lund Poulsen så langt ude, at selv DF kan se det og siger det. Og så er man altså langt ude.

Og så idag er Hans Christian Thoning (han er Venstres formand for Forsvarsudvalget) ude, og vil have Forsvaret til at stoppe at Afghanistan-soldaterne opfører sig fjollet på de billeder de lægger op på Facebook. Hvor nogle soldater åbenbart hygger sig med nogle meget macho/Rambo-agtige billeder. Men det synes Hans Christian Thorning er et forkert signal at sende.

Oberst Henrik Sommer fra Hærens Operative Kommando mener på den anden side, at hysteriet om, hvad der må lækkes* på Facebook, er gået for vidt. Det kan jeg kun give ham ret i, jeg synes politikere skal holde sig fra at pøve at bestemme hvad offentligt ansatte har lyst til at skrive og hvilke billeder de må udgive - og så måske holde sig til internt i venstre at lave regler - for der er vist mere brug for dem der.

I dette tilfælde har hysteriet måske noget med den kommende dokumentarfilm, Armadillo, at gøre. Hvor billedet af de danske soldater som de rene uskyldigheder bliver afløst af brutale realiteter. Og det billede er der jo ingen grund til at understrege med morsomme Facebook profilbilleder?

Så er det nok smartere at få det forbudt.


* Okay, han sagde vist lægges, men jeg kunne ikke lade være :)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: