Leoparddrengens
Public Key

søndag den 22. marts 2009, kl. 10.38

Bispebjerg

Jeg var jo så til begravelse i går - min farfars enke, som jeg ikke havde set i 10 år, var død - og godt at være der, og godt at se grene af familien som jeg ikke har set længe igen. Ellers var det som den slags er.

Men det foregik på Bispebjerg Kirkegård. Bispebjerg, et stednavn man hører tit, og som egentlig altid har undret mig, men som jeg aldrig har været tæt på, som del af, sådan for alvor, selvom jeg tit har passeret.

Men på vej til kirkegården kom jeg tæt forbi Grundtvigskirken - som jeg ofte har passeret på Frederiksborgvej, men aldrig har været rigtig tæt på, eller set fra siden. Og den er jo kolonorm; og tydeligvis et forsøg på at lave en form for katedral. Om man så kan lide den eller ej må være en smagssag, men at den ønsker at imponere kan der ikke være tvivl om. Og så slog det mig, at Bispebjerget selvfølgelig er den top, som kirken nu ligger på - og det må jo så også betyde, at nogen har ment at det altså skulle være bispesædet, og altså katedralen. Så der må være en eller anden kirkelig kamp dér engang. Not that I care, i virkeligheden, men bliver alligevel lidt nysgerrig.

Så så også pludselig den akse, der går fra kirken og ind i den kolonorme kirkegård hvor jeg aldrig før har været, eller blot bemærket - igen selvom jeg ofte har passeret. Og var forundret over at der ligger så stort et område, som jeg ikke kendte til, i en by jeg ellers synes jeg kender godt. Fandt heldigvis det rette kapel i god tid, men var på et tidspunkt bange for at gå vild derinde - skiltningen siger ikke det store, Urnegrav Z og lignende siger altså ikke så meget om hvor man iøvrigt er.

Så det var alt i alt en oplevelsesrig tur. Og lidt kold, for kom i mørkt jakkesæt, og sort skjorte (følte mig helt som Johnny Cash) og ikke så meget andet - jeg troede jo det nu var forår, men det er åbenbart blevet aflyst?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: