Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 1. februar 2011, kl. 20.49

Some credit

Det kan godt være jeg i weekenden - i flere omgange - blev ganske irriteret af danske TV-stationers prioritering af nyhederne fra Ægypten midt i håndboldhelvedet.

Men jeg blev da omvendt positivt overrasket over, at TV2 i 19-Nyhederne blændede op for en Natasja Crone, som blev transmitteret direkte fra et improviseret, lånt studie i Kairo, hvorfra hun styrede indslagene og diskuterede situationen med Steffen Jensen.

For det er da meget muligt, at man kunne opnå præcis det samme ved at sidde i et studie i Odense eller København - endda havde der nok været større sandsynlighed for at få koordineret satellitforbindelserne - men signalværdien er vigtig. så det skal TV2 sgu have ros for!

Bortset fra det ser tingene umiddelbart godt ud: millitæret holder sig som lovet tilbage, og stemningen har idag mest mindet om et land efter en stor sportssejr - ikke som fredagen, hvor opgøret med politiet fandt sted. Men min fornemmelse er, at hvis ikke Mubarak har trukket sig inden fredag efter fredagsbønnen, går det galt.

Det var også mere eller mindre hvad ElBaradei sagde tidligere - ikke så meget som en trussel, men snarere en konstatering.

Og så er der bekendtgjort demonstrationer i Syrien på lørdag, og Jordans regering er sat fra posten af Kongen.

Hvad angår Syrien kunne noget tyde på, at det er den foreløbig mest islamiserede opstand, og det kan jo godt gøre en lidt nervøs - men det vil næsten være mærkeligt hvis Hamas ikke vil have en finger med i spillet der.

Og for Jordan forestiller jeg mig, at ting muligvis kan forløbe nogenlunde fredeligt, og uden at Kongen nødvendigvis afsættes. Landet har - relativt set! - altid forekommet mig at være et af de mest fredelige og åbne af de arabiske.

Men tingene ruller unægteligt fortsat!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: