Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 6. oktober 2010, kl. 15.50

Zuckerberg træder tilbage - dansker i spidsen for Facebook

Det er en fattet, men tydeligt påvirket Mark Zuckerberg, som modtager den samlede verdenspresse, inklusive Leoparddrengen, i hovedkvarteret i Palo Alto her til formiddag (amerikansk tid).

Goddag, og velkommen, indleder han. Jeg ved I har gættet og skrevet meget om hvad der kommer til at foregå her i dag, men jeg kan vist roligt sige, at ingen af jer har været tæt på. Det er en meget større nyhed end I kunne forestille jer.

Han kigger rundt på forsamlingen. Ingen grund til at trække sagen i langdrag, siger han. Jeg trækker mig fra som CEO for Facebook, faktisk forlader jeg organisationen entirely, effektivt fra dette øjeblik. En tydelig lettelse viser sig i Zuckerbergs ansigt.

Og, nej, det har intet med The Social Network [kritisk film om Zuckerberg. red.] at gøre. Det er af personlige og religiøse grunde. Ja, jeg ved at hvis jeg ikke fortæller det selv, skal I nok finde på nogle usandheder - så her er begrundelsen:

Jeg har mødt Gud - i Nevadas ørken. Hvor jeg var ude at køre, og min bil brød sammen, og der var ingen mobildækning. Jeg kunne ikke engang komme til at opdatere min status. I was fucked. Og da kom Han til mig, og Han fortalte mig at jeg nok skulle klare den - men at Han havde en opgave til mig.

Du skal gå og ødelægge Facebook, fortalte Han mig. Du skal gå og gøre, at den ikke længere kan lede sjæle i fordærv, for Facebook er Satans værktøj, og jeg finder det vederstyggeligt.

Således sagde Han til mig - og mere til - og da jeg kort efter blev samlet op af en fyr på vej hjem fra Las Vegas, vidste jeg at jeg måtte gøre som Han havde sagt.

Og hvorfor gør jeg det så ikke, spørger I sikkert. Svaret er: jeg har forsøgt. De sidste 14 dage har jeg haft mine techies i lockdown, og de har arbejdet som besatte på at nedlægge Facebook. I opdagede måske et nedbrud forleden dag - som I troede var et hackerangreb? Nej, det var os selv der prøvede at stoppe Facebook. Det lykkedes næsten - men vi kunne ikke. Mine techies kunne simpelthen ikke stoppe det, jeg har været med til at starte. Enten er de for dårlige, eller Satan spiller ind - jeg ved det ikke.

Men jeg har så fundet en anden løsning. Jeg trækker mig - og drager ud i ørkenen. Og i mit sted udnævner vi Facebooks største fan som ny CEO, som nok skal lykkes med det mine techies ikke kunne - at køre Facebook ned.

Ny Facebook CEO, Anders Breinholt
Folks, lad mig præsentere den tidligere TV-studievært, manden som i tre år ikke har kunnet sige en sætning uden at den indeholdt ordene facebook, facebook-dot-com eller statusopdatering. Facebooks fremtid, mine damer og herrer: mr Anders Breinholt fra Danmark!

Han svinger ud med armene i retning af en rødhåret mand, som sidder bøjet over en laptop, totalt fordybet. Mr Breinholt, gentager Zuckerman. You're on!

Yesyes, just a minute, mumler Anders Breinholt. I'm just...checking my profile. Two seconds.

Ser I, siger Zuckerberg, det er det jeg mener.

Jeg styrter ud af lokalet, og misser resten af konferencen. Jeg må indtelefonere min historie med det samme - den er for stor til at vente med.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Emma Lincoln sagde ...

Jeg er meget usikker på om det her indlæg er virkeligt? kan nogen sige mig om det er det? I så fald vil jeg ytre min mening om denne her akutte situation.
Da jeg sad og læste dette indlæg, tog jeg mig selv i at sidde med rynkede øjenbrun som en selvforskyldt uvidende der ikke forstod et ord at hvad jeg læste. Men det gjorde jeg. I den grad.
Kan det virkelig passe at Zuckerberg trækker sig tilbage, og vil de virkelig ende med at de lukker hele hjemmesiden ned? I så fald..... Så tror jeg faktisk det vil gavne hele den verdensomspændte nation. Facebook er blevet et helt nyt liv. Livet er facebook og alting går op i facebook. Skole, fritid, arbejde, sorger, endda de sidste ord går på en status hvorefter folk begår selvmord. Det er jo absurd, og helt ude på sidesporet. Jeg har flere gange stærkt overvejet at slette min facebook profil, men igen er der den "onde" side af mig der sidder på min skulder og hvisker mig skummelt ind i øret: " Emma, tænk nu på hvad du går glip af? Du mister alt sladderen, alle de officielle "Er i et forhold" beskeder, og begivenhedsinvitationer".
The "Where did you hear that from!?" "Facebook.." feeling. Den er der altid.
Der er netop udkommet en film i biografen: "The social network". Den må bare ses. Den handler basisk om facebook, og hvordan det hele ender galt. Og sådan tror jeg også det ender. Det bliver mere og mere... Uudholdeligt? Fights, foregår også på facebook nu. "Du er en fed kælling, og jeg vil aldrig have mere med dig at gøre", sådan skrives nogle statusser. "Jeg brækker mig over dig - so!". Det tvivler jeg på at personen ville gå over og sige til vedkommende i virkeligheden?
Så, ja. Slet endelig facebook. Så får vi alle også mere tid til at lave vores lektier!

Leoparddrengen sagde ...

Hej Emma -

Indlægget er skam virkeligt nok... men man skal passe på med at tro på alt hvad jeg skriver (især når det bærer etikketterne satire, fiktion og/eller løgnehistorie). Også selvom jeg, for eksempel hvad angår dette indlæg, kunne ønske det var rigtigt - jeg er nemlig ganske meget modstander af Facebook, og hvad det gør ved os. Som jeg senest har skrevet om for blot en time siden.

Jeg forstår godt, hvis folk ikke har det sociale mod til at droppe Facebook - men hvis lidt flere gjorde det, kunne det være at flere ville følge eksemplet, og komme ud af det åg af hykleri Fb er?

Ha' en god dag, ihvertfald :)
/Leoparddrengen