Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 6. oktober 2010, kl. 13.19

Mere tvungent tøj

Jeg opdagede i dag, at jeg pludseligt fik ret mange besøgende til mit indlæg om Julia Timosjenko nøgen. Og tænkte, at så var der nok et eller andet i gære i Ukraine.

Og det var der da også - for der ser statsmagten med Viktor Janukovitj, den gamle skurk, i spidsen helst, at kvinderne går klædt på en pæn og anstændig måde. Man skulle jo nødig blive fristet til noget, mens man sidder med kammeraterne og får lidt vodka omkring skrivebordet.

Så der indføres forbud mod nedringede bluser, høje hæle, korte kjoler og sågar mønstre på kjolerne. Bukser er velsagtens helt out.

(Nogle vil sikkert mene, at det er noget underligt noget at kun kvinder skal rammes af et sådant dresscode. Der vil jeg så retfærdigvis tilføje, at mænd derovre i mange år har kørt under en fuldstændig ubrydelig dresscode, som hedder jakkesæt og slips, i ganske bestemte mønstre og farver. Og hvis du ikke overholdt den har du ikke en chance. Den har bare aldrig været skrevet ned.)

Jeg kan jo ikke lade være at tænke på tilhængerne af et burkaforbud. Som også vil gøre sig til herrer over hvad der er rigtigt og forkert at gå med. Om de klapper i deres små hænder, og siger at det er vejen frem, den ukarinske vej? Jeg tvivler. Jeg tror, hvis de overhovedet udtaler sig, at de vil mene Janukovitj er ligesom de talibanske mænd, og vil undertrykke kvinderne.

Men det er nu ikke ganske rigtigt, på den måde at Janukovitj og burkaforbudstilhængere (sygt ord!) begge siger hvad man ikke må have på. Mens taliban og venner siger hvad man skal have på.

Så - hvis jeg skal tage de positive linser på, kunne det måske være, at det går op for nogen, at både forbud og påbud om tøj er en ret skør idé.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: