Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 17. februar 2010, kl. 19.28

Planfuld

TV programmet Sporløs er fup & svindel, hvor alting er undersøgt og planlagt på forhånd. Alle implicerede ved hvad der foregår, bortset fra lige den "søgende".

Det er jeg faktisk lidt chokeret over - for jeg har netop troet på, at DR ikke ville snyde på vægten på den måde. For der er jo ingen tvivl om, at programmet ikke ville have nogen effekt, hvis man var klar over det. Det bærende i programmet har jo altid været spændingen i efterforskningen, ikke hvordan man efterforskede. Og så naturligvis de emotionelle møder, men de virker igen kun på grund af usikkerheden.

Kald mig endelig naiv, at jeg rent faktisk troede på, de ikke vidste om efterforskningen ville bære frugt.

Så det er jeg pissed over. Men så
Hos DR er Birdie Bjerregaard ansvarlig for programmet. Og hun har svært ved at se, at Sporløs bedrager seerne. De ved nemlig bedre, siger hun.
kommer det dér. Så nu har DR ikke bare svindlet mig, de mener også jeg faktisk er for dum til at se TV som Sporløs, når jeg åbenbart ikke kan fatte præmisen.

Well, fuck jer, DR - siger jeg bare. Men det er da godt at vide, at der åbenbart ikke længere er forskel på jer og TV3 og resten af det slæng.

Og så giver det iøvrigt også problemer for min opfattelse af de journalistiske DR arbejdere, som har været værter på programmet, som Loise Wolff og Lillian Kjærulf.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

5 kommentarer:

Steen AA sagde ...

Jeg mistede min uskyld for mange år siden, da jeg blev fortalt, at spørgsmålene i det klassiske interview blev optaget EFTER den interviewede var gået. Det er alt for dyrt at have to kameraer samtidig.

Siden da har jeg kun forventning om, at TV er = snyd.

Velkommen i klubben af TV-realister ;o)

Leoparddrengen sagde ...

Okay, den var jeg så klar over, og har været siden jeg så Broadcast News for mange år siden.

Men det synes jeg ikke er så slemt, forudsat reporteren i sin optagelse ikke manipulerer med orlyd af spørgsmål - eller giver tårer i øjenkrogen som i filmen.

(En slemmere udgave er mange af de højt profilerede amerikanske nyhedsudsendelser, som 60 Minutes. I disse er det slet ikke sjernerne der laver interviews med videre, det er de som står som "Prduced by". Stjernerne bliver så lige fløjet ind (om nødvendigt) for at få filmet spørgsmålsdelen, og måske lige hånde den med den interviewede, så de kan sige de rent faktisk har mødt hinanden.)

Steen AA sagde ...

Okay okay, men dybest set er al tv sgu' drama, fiktion og underholdning. Og sådan har det nok været lige siden man sagde "God Aften, det er Fjernsynet"

flo's diner sagde ...

Jeg synes fandme også, det er råddent. Hvis vi skal tænde for kassen under den præmis, at det hele er løgn og konstruktion, og er dumme, hvis ikke vi ved dét på forhånd, så er der noget virkelig galt med producentens syn på sine seere!

Men det skal nu nok ikke afholde mig fra at sidde og flæbe til Sporløs. Desværre.

Leoparddrengen sagde ...

Det tror jeg så ikke lige jeg gør mere. Jeg tror ikke jeg ser det, og hvis jeg gør tror jeg ihvertfald ikke længere på flæberi, det bliver sgu for forlorent.

Det er heller ikke fordi jeg altid har siddet klæbet til skærmen når det var der - men jeg har da set det nogle gange når det faldt for - og har været våd i øjnene nogle gange.

(Og pudsigt nok kendte jeg en af de "søgende" fra for mange år siden, opdagede jeg en gang).