Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 12. maj 2011, kl. 18.13

Akut advarsel til Blogger-brugere med hemmelig identitet

[NB(18/5) : Dette indlæg er skrevet i tiden for Bloggers store problemer - efter en opdatering som gik galt, og som blev efterfulgt af en gigantisk rollback som satte Blogger ud af kræft næsten et døgn, og har haft eftervirkninger siden. Det jeg beskriver er nogle af de fatale symptomer som opstod. Ifølge Blogger i meget sjældne tilfælde. Selvom der er rettet op på tingene, vil jeg satdig anbefale at man checker sin profil, for om den nu også svarer til hvordan man synes den skal se ud.]

I morges var jeg ude for at min identitet blev blotlagt af Blogger. I stedet for Leoparddrengen fremstod mit borgerlige navn hvis man kikkede i min profil, eller hvis jeg havde kommenteret et sted (hvilket jeg heldigvis ikke gjorde).

Jeg opdagede det heldigvis hurtigt, og har fået rettet det - for det er ikke sjovt for en superhelt som værner om sin hemmelige identitet.

Jeg overvejede også at sende advarsel ud i form af et blog-indlæg, for hvis det skulle være sket for andre. Men var stadig på det tidspunkt nervøs for om min identitet stadig var blotlagt, og ville derfor ikke gøre opmærksom på det.

Siden gik Blogger så ned noget tid i formiddags - og jeg blev i den forbindelse opmærksom på at Blogger gennemførte en update/maintenance tidligere i morges, kl. 7 dansk tid. Og jeg spekulerer på om det var i forbindelse med det, at fejlen er sket?

Anyway, da jeg opdagede at det samme var sket for en Blogger-kollega for lidt siden, tænkte jeg at jeg hellere må slå alarm: så til alle jer Blogger-brugere derude, som risikerer at få et andet navn frem, end I havde tænkt jer, check hellere lige jeres Blogger-profil.

I finder link til at redigere den under jeres profilbillede på Betjeningspanelet, og så skal I sørge for at der står det rigtige i Visningsnavn og at Vis mit rigtige navn ikke er markeret. Check også mail-indstillinger - om din mail skal vises, og om det er den rigtige som bliver vist.

Jeg håber ikke det er et udbredt fænomen, men hvis det er håber jeg at kunne redde røven for nogle stykker.

[Opdatering]: Hvis det har været sket for dig kunne det være meget fedt hvis du gav en - eventuel anonym - kommentar om det; det kunne være godt at vide hvor udbredt problemet er.

[Opdatering2]: På Twitter har Bloggers bruger, @Blogger, skrevet følgende, ca 18:50: We're sorting out a few issues related to our maintenance yesterday. Thx for reporting ur issues here. We'll update when we have more info.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

11 kommentarer:

Onkel Anne sagde ...

Du er en guttermand!
Men hvorfor har du da skrevet dit rigtige navn da du oprettede?

Leoparddrengen sagde ...

Det undrer jeg mig også over nu, men det fortaber sig.

Jeg tror simpelthen ikke jeg tænkte nærmere over det, da jeg gik igang var det mere et eksperiment i at skrive noget - og Leoparddrengen-identiten var ikke så "håndgribelig" som den er nu.

Jeg havde såmænd også i en periode et link fra min borgerlige LinkedIn profil til bloggen - inden det gik op for mig at en hemmelig identitet jo nødvendigvis må være hemmelig.

Onkel Anne sagde ...

Åh på den måde!!!
Har lige linket til dig fra mig!

Leoparddrengen sagde ...

Tak - har set. Det er godt at få advarslen ud til så mange som muligt!

Var du selv berørt?

Onkel Anne sagde ...

Nope, jeg er jo meget anonym!

Anonym sagde ...

Mit navn var også ændret. Ikke til mit personlige navn (Det er alligevel heller ikke hemmeligt), men til et jeg brugte før i tiden.

Øglemor sagde ...

Mit navn blev også vist. Men jeg har en superhemmelig blogger-konto (arj, ok - så hemmelig er den heller ikke, men jeg har ikke brugt mit rigtige navn, så skaden var ikke så stor for mit vedkommende). Men det er da en underlig fejl, altså. Nu er jeg på ingen måde kode-haj, men jeg tænker at sådan noget må være relativt let at tage højde for i en opdatering. Måske tager jeg fejl, men jeg håber, at deres "maintenance issues" er overstået nu.

Leoparddrengen sagde ...

@Fairy

Tak for info :9


@Øglemor

Jeg er selv programmør, og sådan en fejl som den der kan meget let opstå, men skal opdages i test inden de går ud og gør det på rigtige konti. Især i betragtning af det faktisk er en fejl som kan få stor betydning for en masse bloggere.

Så det er en megabøf, ingen tvivl om det!

Anonym sagde ...

I øvrigt, så kan jeg ikke finde ud af at tilføje dig på mine yndlingsbloggere. Den kommer med en fejlmeddelelse når jeg prøver.

Ved du godt det?

Prophecy sagde ...

Tak for tippet - har lige tjekket, jeg gik fri!

Leoparddrengen sagde ...

@Prophecy

Det er da godt det ikke er alle! (Eller måske er de ved at have fået rettet fejlen?)


@Fairy

Nej, det var jeg ikke klar over - jeg har godt nok hørt fra en enkelt at han ikke kunne, men var ikke klar over det var et problem.

Kan du eventuelt prøve med url'en http://leoparddrengen.blogspot.com/og se om den virker? Og hvis ikke med http://feeds.feedburner.com/leoparddrengen?

Og hvis du gider give feedback om noget virker / eventuelle fejlmeddelselser er du en snuskekage :)

(Du kan eventuelt skrive direkte til mig på leoparddrengen -at- gmail -dot- com. Fik du iøvrigt min direkte tweet om LinkWithin? Hvis ikke, så check evt lige dette indlæg).