Leoparddrengens
Public Key

søndag den 19. september 2010, kl. 18.27

Fint lille værktøj til Print Screen

Jeg fik en mail i dag, som røg i mit spam filter. Fint nok, for den hører i kategorien unsolicited mail. Men den her var sådan set en jeg gerne ville have.

Den var fra Julia Taylor for Digeus, Inc, som bad mig om at anmelde deres værktøj (unbiased) - tilgengæld for det vilel jeg få en gratis licens til produktet.

Om Julia Taylor er en virkelig person ved jeg ikke. Jeg har nemlig fået den slags tilbud før, og da har det været en opfunden markedsføringsperson, har jeg kunnet se. Men bortset fra det har jeg egentligt ikke noget imod den måde at markedsføre sig.

Når programmet kører,
lægger det sig som kamera i proceslinien.
Desværre har de andre produkter jeg har fået tilbudet på, været i en så begrænset version, hvis man ikke købte det, at det ikke har været muligt at give en reel anmeldelse af. Og jeg gider altså ikke betale for at skulle anmelde det.

Anyway, det her produkt hedder SnapIt Screen Capture version 3.7, og kan prøves gratis i 14 dage - så der var ingen problemer af den slags med begrænset funktionalitet.

Indstil knap der bruges til dumps,
hvor de skal lægges,
og hvilken filtype...
Og så er det endda et program jeg rent faktisk kan bruge til noget: får når jeg laver guides til diverse, laver jeg indimellem screen dumps til at illustrere hvordan og hvorledes. Men jeg laver for få, fordi det er en omstændelig proces. Og det er lige præcis der, dette program kan hjælpe.

Den normale proces, når man skal lave et screen dump foregår noget i stil med: Tryk Prt Screen (eller Alt+Prt Screen), åben tegneprogram, indsæt dumpet, rediger så kun det relevante område er med, og gem filen.

Med programmet her kan man direkte når man laver sit screen dump markere det område som skal dumpes. Men det allerbedste - man kan sætte op at det automatisk skal gemme dumps, så man ikke skal gennem tegneprogrammer, og man kan sætte op hvilken filtype billederne skal gemmes som.

Virkelig fikst: når det er sat op til det, hedder proceduren: tryk Prt Screen, marker område på skærmen... og det er sådan set det! Så har du en fil klar til at indsætte.


...og efterhånden kommer screendumps ind i det valgte dir.
Så - hvis man ofte har brug for at illustrere noget med screen dumps, er det bestemt noget jeg vil anbefale man prøver! Prisen kan jeg se er $17.99 (sat ned fra $25) - og det synes jeg måske er en smule i overkanten. For ganske vist er det et smart værktøj, men det har også en meget begrænset anvendelse. Men det må jo være op til den enkelt. Selve værktøjet er der ikke noget galt med.

Man kan finde mere information og downloade programmet til test hos Digeus. De skriver at det fungerer med Windows op til Vista, men jeg prøvede det med en Windows 7, og der fungerede det også fint.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

spunky sagde ...

findes der ikke en hal masse gratis programmer som kan det der???

Leoparddrengen sagde ...

Det er muligt. Det er ikke noget jeg selv har tænkt på at undersøge før. Jeg burde muligvis have gjort det i forbindelse med indlægget her, men en smuttede.

Men med en hurtig googling kan jeg ikke finde noget. Der er ganske vist en masse der ryger ind under "Free Downloads" også mere avancerede, men der er det tilsyneladende kun downloaden der er fri. Licensen koster af dem jeg umiddelbart kiggede på $40-$50 (så er det vist også mere avanceret).

Men de findes da garanteret. De har bare ikke bedt mig om at anmelde dem ;)