Leoparddrengens
Public Key

søndag den 19. september 2010, kl. 23.17

Webmaster Tools

En kær co-blogger spurgte mig om nogle Google-relaterede ting i dag. I den forbindelse omtalte jeg Webmaster Tools - og så kom jeg til at tænke på, at det kunne da godt være at det skulle ud i en større forsamling.

Webmaster Tools er et (gratis) værktøj fra Google til Webmasters. Hvor man kan få forskellige oplysninger omkring ens site i forhold til Google - blandt andet ting som hvor mange bytes googlebot'en har tygget igennem hvornår, og hvor lang tid det har taget at hente de bytes.

Samt hvis Google finder ting som kan være problematiske på ens site - såsom hvis der er ens titler på flere urls på sitet.

Derudover kan man finde råd til performanceoptimering, samt oversigt over hvilke keywords google associerer med dit site, samt topsøgninger som har ført til dit site, og hvor din gennemsnitlige placering er på de søgninger. Og hvortil der linkes til dit site udefra, og ikke mindst hvorfra.

Og så kan Google i øvrigt give dig beskeder, hvis de synes der er et problem med dit site. (Har aldrig fået nogen, så jeg ved ikke hvordan det nærmere foregår.)

Meget af det er muligvis overkill på en blog - hvor det alligevel er begrænset hvor meget man kan gøre ved tingene - men for en lidt teknisk interesseret som mig er den rigtig god at have.

Tilmeldingen er lidt teknisk. Man skal melde sig til som sædvanligt for en google-tjeneste, men så skal man også bevise at man har ejerskab over det site man melder til. Det gør man ved at lægge en stump kode ind i ens template (hvis det er en blogger-blog der er tale om), så kan Webmaster Tools læse det, og se at det er ok man får adgang til oplysninger om sitet.

Hvis der er interesse for det, så skriv det i kommentarfeltet, så skal jeg nok skrive en guide til tilmeldingen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: