Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 22. september 2010, kl. 09.33

Det er fandme uhyggeligt, du!

Leoparddrengen
bryder sig ikke om ham her!
Der er en film om Facebooks stiftelse og stiftere på vej - The Social Network - som M gjorde mig opmærksom på i går, det var første gang jeg hørte om det. I den anledning har Politiken.dk idag en artikel om manden bag, Mark Zuckerberg.

Og det er skræmmende læsning for en erklæret facebook-hader som mig. Ikke så meget fordi han behandlede de egentlige opfindere af det der blev til facebook som et svin. Hvilket han tilsyneladende mere eller mindre indrømmer, men ikke synes det er rimeligt at han bliver dømt på hvordan han opførte sig dengang, nu - for i dag er han et nyt og bedre menneske. Det er faktisk ikke skræmmende, det er sjovt - for hvis man ikke skulle dømme folk på hvad de gjorde engang, hvordan skal man så dømme dem? Folk er næsten altid nye og bedre mennesker, når de anklages for noget.

Nej, det virkeligt skræmmende er de to sidste afsnit i artiklen. Om Zuckerbergs vision:

Hans ultimative mål er at skabe – og dominere – et anderledes internet. Som han ser det, kan Google og andre søgemaskiner være nok så gode til at søge på nettet, men »de vigtigste informationer om det, vi går op i, er inde i vores eget hoved.

Så det kan de ikke søge i«, siger han og forklarer, at han med tiden håber, at Facebook udvikler sig til en slags underliggende lag på internettet, som hele tiden vil være der og vejlede én via det, ens venner synes om eller anbefaler.
Jeg ved ikke, om det bare er min grundliggende ikke særligt sociale bevidsthed, der har svært ved at kapere det - men for mig lyder det som noget af et dystopisk mareridt. I forvejen føler jeg, at folk er alt for bundet i forhold til hvad de tør sige og gøre og prøve, fordi skal indpasse sig i hvad de tror deres sociale omgangskreds, mener.

Og hvis denne sociale omgangskreds skal til at være et underliggende lag på nettet, som hele tiden vil være der og vejlede en... så står jeg af. Jeg står rigtigt meget af. Og vil fucking prøve at gøre mit til, at det ikke sker.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

3 kommentarer:

spunky sagde ...

det kommer aldrig til at ske...
facebook har sin tid.
og på et eller andet tidspunkt, vil det som så meget andet fade ud...
tag bare messenger og second life.
jeg kender stort set ikke nogen som bruger messenger længere, og hvad sket der lige for det der hypede second life???

noget kommer til og noget andet forgår...

jeg er ret sikker på at der kommer noget, som samler nogle funktioner vi ikke anede "at vi ikke kunne leve uden", sikkert også med en masse nye features ... og så opstår en ny hype om et nyt medie (socialt eller asocialt et eller andet).

Facebook er ved at være forældet, spændingsværdien har forlængst toppet, det er bare ikke spændende mere og den udvikling der foregår er for langhåret og påduttende.

jeg tror vi vil se flere og flere forlade diktatoriske sociale netværk som face book.

spunky sagde ...

hvorfor kan man først sætte flueben i "Send opfølgende kommentarer til [navn]" når man har postet sin kommentar???
så er man nødsaget til som her, at poste endnu en kommentar føre denne lille feature virker.

det er da en irriterende mangel i det der blogger!

sikkert ikke noget problem når man selv benytter blogger for så er man logget ind .... men hvis man ikke er logget ind får man ikke den mulighed .... lidt dumt!

Leoparddrengen sagde ...

Helt enig - en del af det nævnte jeg vist også i mit oprindelige smække-med-døren-indlæg (ihvertfald var jeg inde over Second Life).

Men det ændrer ikke ved, at jeg synes at visionen er skræmmende.

Og jeg kan godt frygte, at selvom Facebook går død meget snart, at det der kommer istedet bliver endnu mere ekstremt i den retning.

For tilsyneladende er der et marked - et behov - for den slags. Og jeg bryder mig ike om det. Om det er Mark Zuckerberg der står bag, eller en anden. Nu er det bare ham der i øjeblikket for mig er inkarnationen af ondskab & det der må bekæmpes.

(Angående login & kommentarer - nej, det er sikkert ikke smart; men som du siger det er det ikke noget man bemærker hvis man kører med en blogger-konto; eller rettere Google-konto - for så er man logget ind. Og må tilstå jeg slet ikke kan forestille mig en dagligdag hvor man ikke er logget ind på en Google-konto. (Ja, jeg hader facebook, men elsker Google!)

Nogle af de andre templates - vist dem hvor kommentarformularen er indlejret i selve siden - giver mulighed for selvstændig abonnering på email, uden at man skriver en kommentar.

Men for det første har jeg ikke lyst til at have formularen på selve indholdssiden, af en eller anden grund - og for det andet synes jeg at de er omstændelige...)