Leoparddrengens
Public Key

mandag den 8. marts 2010, kl. 09.41

Browservalg

EU har pålagt Microsoft at Windows-brugerne fra idag skal tvinges til at tage stilling til hvilken browser de ønsker at køre med. Således at Microsoft skulle miste sin automatiske førertrøje - ved at langt de fleste bare bruger Internet Explorer fordi den jo er der.

Og så er spørgsmålet jo, som de mindre teknisk kyndige nok vil stille sig selv: hvad skal jeg vælge?

Som en der ind imellem skal lave webprogrammering og design, har jeg mere en bøn end et forslag: Vælg alt andet end Internet Explorer! For den giver altså os programmører mv grå hår i hovedet. Også selvom den langtfra er så slem som den har været. (Versionerne omkring 4-6 var mareridt!)

Med de andre browsere (ihvertfald Firefox og Chrome, mener også Safari) kan man godt regne med, at hvis man har kodet sine ting rigtigt, ser det også rigtigt ud i browseren. Med IE kan man håbe.

Men det værste er alle de smarte (og underlige) features, som Microsoft gennem tiden har lagt på - og som gør at kode skrevet til IE ikke fungerer i andre browsere. (Og iøvrigt - er jeg ganske sikker på - er en af grundene til at IE er blevet så langsom - fordi den skal understøtte årtiers underlige idéer.)

Selv skiftede jeg til Chrome for nogle måneder siden - og det har jeg siden været lykkelig for. Den kører vanvittigt hurtigt, og med version kan man tilknytte et væld af udvidelser og specialiseringer, meget som i Firefox. (Og så bliver man altså meget, meget vant til det med at adresselinien også er søgefelt. Og ønsker ikke andet sidenhen.)

Så jeg anbefaler gerne Chrome - men altså; bare ikke Internet Explorer, please!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

4 kommentarer:

Steen AA sagde ...

ActiveX

Leoparddrengen sagde ...

Ikke helt forstået?! Taler du om integration med andre programmer, eller...?

Uden Relevans sagde ...

You kids shut up now.

Firefox is king :)

Uden Relevans sagde ...

forøvrigt mere husar stuff hos mig i dag nu.