Leoparddrengens
Public Key

fredag den 12. marts 2010, kl. 11.40

No deals

Jeg har jo indimellem harceleret over amerikanernes retssystem, og deres metoder med at lave aftaler med anklagede om at stikke andre, for nedsat straf. Og har været ganske glad for, at det ikke har været noget man generelt har opereret med i danske retssager.

Derfor må jeg også sige, at det et eller andet sted glæder mig med Baggers vidneforklaring i sagen mod Ljungman igår. Ikke fordi jeg specielt håber Ljungman går fri - har sådan set ingen idé om hvor impliceret han reelt har været - men jeg synes det er herligt at anklagemyndigheden står med skægget i postkassen.

For de var jo ganske lykkelige for Bagger, da de først have fået fat på ham. Der var næsten ingen grænser for hans samarbejdsvillighed, når det altså ikke lige handlede om hvor pengene egentligt var blevet af.

Men han ville hjertens gerne fortælle om hvem han ellers mente stod bag, især når anklagemyndigheden så ikke ville presse så hårdt på, for at gå efter højest mulige straf.

Og man troede jo så på, at han fortalte sandheden, så Baggers straf blev ikke så høj som man ellers kunne have forventet. Manden der gennem rigtig lang tid har ført stort set alle omkring sig bag lyset (det siger de ihvertfald...), fortalte nu pludselig sandheden. Troede anklagemyndighed og domstole.

Red Skull, ikke Stein Bagger
Altså lige indtil i går - nu blev forklaringen med Ljungmans ord "mere nuanceret". Hvilket er meget diplomatisk udtrykt.

Så nu står anklagemyndigheden med to forklaringer fra Bagger, en givet under vidneansvar (den som er god for Ljungman), og en anden hvor han måtte lyve så meget han lystede (sagen mod ham selv, hvor han belaster Ljungman). Og under alle omstændigheder et vidne, hvis sandhedsværdi ikke kan tillægges meget vægt - ligemeget hvilken af forklaringerne man satser på.

Muligvis ikke særlig fedt for retfærdigheden i denne sag, men forhåbentlig noget anklagemyndighed kan lære af på sigt.

(Bortset fra det: jeg kan faktisk meget godt lide anklager Per Justesens ageren. Med hele tiden at understrege at det er op til domstolen at finde ud af hvad de tror på, og selv fremstå som den objektive, som blot fremlægger beviser. Som en anklager skal være, men som man sjældent ser.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: