Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 20. januar 2010, kl. 23.28

Tillykke Obama!


Måske ikke den bedste dag at ønske til lykke, da det nu også står klart, at republikanerne i senatet har fået filibuster mulighed. Proceduren er en joke, og en skamridning af demokratiet, men republikanerne plejer ikke at have noget imod at benytte den.

Men, det er også 1 år siden præsidenten tiltrådte. Og hvor mange i de her dage fokuserer på, hvor meget der ikke er sket, vil jeg lige nævne hvor meget der har forandret sig:

Stemningen - i USA og i verden. Tonen - i USA og i verden. Økonomien ser stadig ud af helvede til, men er da trods alt ikke havnet i et helt så sort hul som det så ud til. Guantanomo er ikke lukket, nej, men der gøres mere for at de tilbageværende kan få sager prøvet. Vi hører ikke længere om gut-feelings og samtaler med Gud som begrundelse for amerikansk politik. Indstillingen til miljø & klima er på trods af strandet topmøde i København meget sundere. Og en sundhedsreform er meget tæt på at blive vedtaget, på trods af den sørgelige udvikling.

Alt i alt synes jeg da det er ganske utroligt hvad der er sket - prøv at tænke tilbage på USA inden valget for godt 1 år siden. Og jeg mener de kritikere som ikke synes ændringerne går hurtigt nok, er meget urealistiske.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: