Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 19. januar 2010, kl. 15.02

Uoriginal, men farlig

Det er de færreste der beskylder Avatar for at have en synderlig original historie. Jeg synes så ikke det gør noget - den historie der er fungerer storartet, og det visuelle opvejer på alle måder det man måtte synes mangler i historien.

Men i Kina er historien åbenbart for farlig. Her tages Avatar af plakaten per dekret - man er bange for, at historien om naturfolket der kæmper mod den millitært overlegne overmagt vil føre til optøjer - især i forbindelse med tvangsflytninger af mennekser og rovdrift på naturen.

Interessant. Ligesom jeg også synes den anden begrundelse for at tage filmen af er morsom: den tjener for mange penge!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

1 kommentarer:

kyllyan sagde ...

Jeg saa faktisk Avatar i gaar med kaeresten (du gav mig faktisk lyst til at se den da du skrev om den) og udover et gedigent sukkerchok og gentagne afbrydelser (lyd og billede forsvandt) var jeg positivt overrasket. Jeg havde forventet noget godt men jeg er svaer at dupere. Min foerste tanke da lyset blev taendt var faktisk "uoriginal" men osse at det var et daarligt skjult budskab. Men heck. Jeg forventede ikke andet af amerikanere =). God visuel oplevelse dog.