Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 19. januar 2011, kl. 00.47

Forbryderisk hykleri

Skandalen i Integrationsministeriet - som desværre er gået alt for upåagtet hen - om at statsløse på trods af klare regler fra FN-konventioner ikke er blevet tildelt dansk statsborgerskab udvikler sig.

Integrationsminister
Birthe Rønn Hornbech
En del af forsvaret for ministeriet har mest handlet om inkompetence, men Information er i besiddelse af dokumenter, som viser at Integrationsministeriet allerede i 2007 var fuldt klar over hvordan den konvention skulle tolkes: staterne er "forpligtet til at give statsborgerret til personer, der er født på dens territorium, og som ellers ville blive statsløse" hedder det i den interne skrivelse.

På trods af det fortsætter man altså med ikke at give statsborgerskab til statsløse ansøgere, både i 2007, 2008 og 2009.

Men ikke nok med det - man har sandelig også frækheden i breve fra ministeriet til Europarådet, at indskærpe at medlemslandene i rådet skal følge den selvsamme konvention om statsløse, som ministeriet herhjemme altså har valgt at skide højt og flot på.

Jørgen Poulsen fra de radikale kalder det ifølge Information "en retlig fadæse". Det vil jeg sigeer et meget, meget mildt udtryk at bruge. Jeg mener nok vi er ude over pæne termer som fadæser. Der må kunne skrues lidt op for blusset, her?!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: