Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 13. januar 2011, kl. 20.17

En glædens & sorgens dag

Der skal ikke herske tvivl om, at jeg er ovenud glad for at Lene Espersen idag er blevet tvunget til at tage sit gode tøj og gå. Jeg kunne ganske vist forestille mig bedre scenarier - for eksempel at hun var blevet, og havde kørt partiet helt under spærregrænsen. Eller at Brian, som jeg hepper på, overtager roret og gør det.

Det sidste er dog nok urealistisk - at han bliver valgt altså. Jeg er ikke i tvivl om, at han vil få ødelagt partiet fuldstændig hvis det skulle ske. Lars Barfoed er jo nok den mest sandsynlige og bedste kandidat de Konservative kan stile med. Hans største problem er nok, at DF hader ham - men det må man jo sådan set sige er et sympatisk træk.

Kan man føle sig fristet til at have medlidenhed med Lene Espersen? Muligvis kan nogle - min mor havde det for eksempel allerede lidt i efteråret. Jeg har ingen medlidenhed whatsoever. For mig er der ingen tvivl om, at hun er et af de største svin der har haft sin gang i dansk politik, eksemplificeret af hendes behandling af Camilla Broe og de danske retsprincipper.

Dog skal det indrømmes, at jeg på ingen måde mener Lene Espersen er dum. Hun er en yderst, yderst ubehagelig person, men dum er hun ikke. Og man må da også sige hun klarede sin aftrædelsestale storartet. Det fantastiske (og stadig urealistiske) ville dog være, hvis Brian kunne overtage - for han er ikke blot en yderst, yderst ubehagelig person, men også en yderst, yderst dum person. Så muligvis peger Lene på ham - som hun plejer - så hun igen kan komme til stå sig bedre end hun ellers ville. Vi for dog næppe at vide hvem der peger på hvem, imorgen.

Når jeg også nævner det er en sorgens dag, er det på grund af mindehøjtideligheden i Tucson, for de dræbte og sårede ved skyderiet i lørdags. Og egentligt skete det sørgelige naturligvis i lørdags, men jeg må sige at jeg begyndte at græde snot, da jeg så klip fra Obamas tale (bragt i sin helhed herunder) - især da det handlede om den niårige pige, født 11. september 2001 - så kan det altså næsten heller ikke komme længere ud.

(Og så har jeg iøvrigt helt personligt haft en ganske storartet & produktiv dag, så er vist i det hele taget lidt højspændt til aften.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Husmoder sagde ...

Ajmn det med vandpytterne var altså lidt vandfremkaldende, sys jeg.

Var hun ikke lidt bitter, den lille Lene?

Leoparddrengen sagde ...

Jo, det fremkaldte sgu lidt vand. Også anden gang - jeg har lige set hele seancen, det er sgu stærke sager.

Lene bitter - tjah, hun sagde hun ikke var - det kan man jo så tro på eller lade være. Men jeg synes da sådan set, at hun skal have lov til at være bitter.