Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 27. april 2010, kl. 23.45

Brian-princippet

Lidt i forbindelse med dagens tidligere indlæg, samt Lene Espersens udtalelser i løbet af dagen, kom jeg til at tænke på et indlæg jeg før har haft planer om, men aldrig fik skrevet.

For jeg tror nok jeg har fundet forklaringen på Brian Mikkelsens succes i dansk politik. Og selvom manden er gevaldigt upopulær, må man vel lade ham, at han karrieremæssigt har gjort det over al forventning.

Jeg mener forklaringen skal findes i en særlig variant af The Peter Principle. Som kort udtrykt forklarer, hvorfor folk indenfor hierarkisk opbyggede virksomheder og organisationer vil havne i et job, som de er inkompetente i forhold til: for sålænge man er kompetent og udfører sit job ordentligt, bliver man forfremmet. Det er først i det øjeblik man ikke længere klarer sig godt, når jobbet bliver for svært for en, at man ikke længere bliver forfremmet. Hvorfor man netop havner i en stilling man ikke er kompetent til.

Men Lene Espersen har fundet sin egen variant: Brian-princippet. Som handler om, at hun kan tage sig så godt ud som muligt.

Det er jo ikke fordi hun på noget tidspunkt har gjort det skidegodt i noget ministerium. Men i kraft af at hun blev leder for de konservative, har hun sidenhen stort set selv kunne vælge sine ministerieposter - og endnu mere vigtigt, hun har kunnet vælge sin egen efterfølger.

Og dér har hun været smart: for hun følger sit Brian-princip, og indsætter som sin replacement en person, hun er sikker på vil gøre arbejdet endnu mere håbløst og ringe end hun selv har gjort; en som vil få folk til at tænke: bare det dog stadig var Lene Espersen, som var xxx-minister - hun gjorde da ikke ting så fucked-up. Og der har hun jo så været så heldig, at Brian Mikkelsen altid har været til rådighed.

Og det er forklaringen på Brian Mikkelsens succes!

(Lene Espersen har imidlertid forregnet sig med at blive udenrigsminister - for nu kan hun ikke stige højere, så hun kan ikke lade Brian komme til, uden selv at træde tilbage, ligemeget hvor meget hun selv fucker up. Og det gør hun naturligvis ikke frivilligt. Og det skal vi nok alle være meget glade for, trods alt - hellere en Lene Espersen på Mallorca, end en Brian Mikkelsen som udenrigsminister. Meget hellere.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: