Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 29. september 2010, kl. 13.20

Lene Espersen vildleder Folketinget - igen

Lene Espersen tilstår nu selv, at hun ikke har talt sandt for folketinget, i sagen om privathospitalernes avance. Hun vil dog ikke selv kalde det en løgn - hvilket egentligt er lidt underligt - for hun afviste, i modstrid med sandheden - at beregninger som viste at privathospitalerne fik for mange penge, skulle være udarbejdet i Sundhedsministeriet, og sagde i stedet at de var udført af den konservative foketingsgruppe.

Man forstår jo godt at hun helst ikke vil fremstå som løgner i Folketingssalen - for den slags er strafbart - men hellere som vildleder.

Det er hun nemlig sluppet godt fra før - dengang ville hun ganske vist slet ikke anerkende at hun vildledte, men selv en stædig nordjyde kan jo blive mildere med årene. Eller noget.

Jeg taler om den såkaldte Dan Lynge-sag. Hvor hun, som relativt ny justistminister, 12. juni 2002, bevidst undlod at fortælle Søren Søndergaard om PETs kontakter med Dan Lynge, da hun blev direkte adspurgt om disse - men istedet sagde at PET ikke havde været i kontakt med Dan Lynge i forbindelse med rockerkriminalitet. Som hun ikke specifikt blev spurgt om.

Hun burde gå af, men gør det næppe. Faktisk virker det som om hun slet ikke forstår, at det skulle være et problem at vildlede folketinget.

Med det politiske landskabs udseende kan Folketinget næppe tvinge Lars Løkke til at fyre hende - for DF kan redde hende. Men da DF ikke har det specielt godt med de konservative vil de tage sig godt betalt.

Så i sidste ende betyder Lene Espersens romantiseren af virkeligheden sandsynligvis, at nogle flygtninge og indvandrerfamilier kommer til at betale en pris. Kontant.

Det ville da også lidt være at rette bager for smed, hvis Lars Løkke fyrer Lene Espersen, da Lene Espersen jo i bund og grund er havnet i denne situation, fordi hun skulle forsvare Lars Løkke. Ikke at jeg tror den uretfærdighed ville forhindre Lars Løkke i at fyre Lene Espersen, hvis det kunne redde hans eget politiske skind.

Pia Kjærsgaard spurgte, om det var et afsnit af Borgen. Og for en gangs skyld må jeg give hende ret - man kan godt komme i tvivl.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: