Leoparddrengens
Public Key

fredag den 1. oktober 2010, kl. 19.40

Udramatisk farvel til Eik Bank

For godt 3 år siden blev jeg kunde i SkandiaBanken - det at det var en ren internetbank tiltalte mig i den grad, og de havde særdeles udmærkede rentesatser, både på ind- & udlån.

Ret kort efter blev SkandiaBanken så overtaget af færøske Eik Bank (eik betyder eg, iøvrigt...), men det ændrede ikke på så meget. Det fortsatte som før - ganske storartet bank, og jeg har aldrig set en eneste medarbejder derfra, ihvertfald ikke i min egenskab af bankkunde. Hvilket er som jeg kan lide det.

Men det har jo nok været en lidt for flink bank, ihvertfald har den (den danske del) som andre overbelånt til ejendomsspekulanter. Så nu er den gået ned, og er på vej til at blive overtaget af Finansiel Stabilitet, statens skraldespandsselskab.

Og så får man da den oplevelse med - det er overraskende udramatisk. Alt fortsætter som før for kunderne - ikke noget om, at alt gæld skal være betalt inden den & den dato - ja, de tilbyder endda at man stadig kan låne penge, sålænge det er til "gode og kreditværdige formål".

Så det er egentligt lidt pudsigt at opleve - men det er jo så også på grund af Bankpakke 1 at det går sådan. Så en cadeau til embedsmændene (jeg nægter at give til ministeren) for at det unægteligt er lykkedes at lave et system, hvor kunderne stort set intet mærker til et bankkollaps. Om det så er sundt er en anden diskussion - formålet var jo dengang at skabe ro, og det må man sige er lykkedes.

At jeg så også var så glad for banken og internetkonceptet, at jeg købte aktier i den, er selvfølgeligt lidt mere trist. Men det var med åbne øjne, og del af spillet. Så det gider jeg ikke græde snot over. (Det var så heller ikke en kæmpeformue.) Jeg regner ikke med at de aktier ender med at være noget værd, men er da lidt spændt på hvad der sker - for færingerne vil vist meget nødigt have at den går ned - halvdelen af alle færinger er på den ene eller anden måde kunder i banken, som jeg forstår det.

Anyway - selvom den indtil videre lever videre som en form for udød bank, vil jeg tillade mig at sige farvel nu. Det er den første bank jeg egentligt kan sige jeg har været glad for! (Men jeg er nu også ganske glad for Merkur, den almennyttige andelskasse, som jeg også har benyttet de sidste par år. Det var igen Jekyll and Hyde tingen - med en bank til den kapitalistiske side, og en feel-good bank.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Annika sagde ...

Jeg tror også bare at jeg pakker mine nelliker og dapper over i en anden bank. Har overvejet siden krakket den aften forleden og tænker endnu. Eneste jeg kan komme er jo nærmest Merkur, og så den lille andelsbank på Frederiksberg. Men så igen, jeg vil jo allerhelst have en ren netbank uden filialer, og jeg kan ikke komme på andre af dem end Basisbank, og den har min husbond allerede haft - og er skiftet fra, så den skal det ikke være. Såeh.. hvad gør du? :D Gode råd modtages ;-)

Leoparddrengen sagde ...

Jeg er som sagt allerede i Merkur, så den tror jeg bare jeg holder mig til indtil videre.

De har også fungeret som ren netbank for mig indtil videre - men de har jo en filial, hvis man ellers kan finde den, på 1. sal på Vesterbros Torv.

Jeg er af en eller anden grund også skeptisk for den der Basisbank. Tror der var noget ved dem jeg ikke kunne lide, da jeg kigge i sin tid, og altså endte hos SkandiaBanken.