Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 27. april 2010, kl. 09.17

Udkants-Danmark: Genindfør stavnsbåndet

Det er åbenbart meget oppe i tiden at tale om problemer i udkantsdanmark - der er ikke rigtigt nogen der vil bo der.Jeg må sige, at det ikke rigtigt kommer som et chok eller en nyhed for mig, men det er som om at efter Lars Løkke fyrede alle de nordvestjyske ministre er bolden begyndt at rulle - det var åbenbart strået som knækkede kamelens ryg.

Så nu vil de lave alle mulige partier. Det skal fedt hjælpe; selvfølgelig kan det være de kan få sendt de værste røvhuller til Christiansborg, og der dermed bliver lidt mere til at være ude i udkanten, men jeg tror ikke på det som en varig løsning.

Den ligger tilgengæld lige for: ret op på den beklagelige fejl der blev begået af 1848 med den endelige ophævelse af stavnsbåndet - genindfør det!

Problemet var, at man dengang troede båndet var der for at sørge for at der var militær og arbejdskraft til godsejerne - men det var jo en forkert tanke. Først og fremmest er stavnsbåndet vigtigt for at sørge for at der ikke bliver affolket. For hvis folk blev boende af egen fri vilje, var der jo ikke behov for et bånd.

Nu er det jo mere moderne tider vi lever i, så båndet ville selvfølgelig nu skulle gælde begge køn, og i alle aldre. Og fripasmuligheden skal ikke være der, det er jo ikke særligt fremmende for ligheden i samfundet. Tilgengæld skal man kunne gifte sig til en anden egn, men der vil 24-års reglen naturligvis gælde, ligesom alle de andre tiltag for at forhindre indvandring passende kan indføres mellem de forskellige egne af landet.

Der er mange fordele ved det: lukkeloven kan helt afskaffes, for den der med at folk lige tager til storbyen og handler ind holder ikke, og faren for butiksdød eksisterer ikke længere, for bureaukratiet for at opnå et dagspas til naboegnen vil gøre det alt for besværligt. Tværtimod vil mange lokale forretninger kunne genåbnes. Miljøet bliver ikke så belastet, for det meste af trafikken med jyder der rakker rundt på vejene kan undgås. Og det her med pædofile og bistandsklienter, der flytter rundt mellem kommunerne slipper man også for.

Få den falliske skamstøtte til Seem
Og udkantsdanmark - det forbliver udkantsdanmark, men der bliver flere om at dele fornøjelsen. Familier behøver ikke længere blive splittet, fordi børnene vil til storbyen og nyde livet, og få multikulturelle oplevelser.

Og i København slipper vi for at skulle trækkes med alle de jyder som kommer hertil og invaderer Nørrebro med videre.

Det eneste minus jeg kan se ved forslaget er, at Dansk Folkeparti vil få et konstant meget højere vælgergrundlag - på den anden side kunne man jo forestille sig, at de ville blive flinke og rare, når Danmark var blevet bragt tilbage til deres idealiserede drømmebillede.

Og skamstøtten over fejlen fra 1788 1848 - ja, den kan vel passende flyttes fra Vesterbrogade til Seem, hvor den sikkert vil kunne ses viden om, til stor stolthed for egnens faste beboere - og give inspiration med sine fire statuer for troskab, bondeflid, tapperhed og borgerdyd.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

3 kommentarer:

Louise Kristensen sagde ...

Satans, du var både hurtigere og sjovere end mig:-)
Men tænk nu, hvis der havde været stavnsbånd i ´94, så var jeg ikke kommet til Kbh!

Leoparddrengen sagde ...

Næ, så måtte du jo have ventet til du var 24 somre, og så giftet dig med en Københavner. Som du hellere måtte opføre dig ordentligt ifht, for hvis I blev skilt ville det jo være retur til Nordjylland.

Alternativt kunne du selvfølgelig være taget til Sverige, i håb om at der snart kom en bro til København.

Leoparddrengen sagde ...

Havde iøvrigt tænkt at poste denne på cph-art, nu da jeg har mulighed for det igen. Men det bliver måske for meget, nu hvor du har startet emneuge om det?

Jeg har heldigvis andet som også har ventet, så det kan lige komme først.