Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 27. april 2010, kl. 14.04

Giver det mening?

Forleden dag kom der et højst usædvanligt fornuftigt pip fra Økonomi - og Erhvervsminister Brian Mikkelsen. Som nu fortryder privatiseringen af Københavns Lufhavn og TDCs kabler, fordi det er gået op for ham, at det er en del af Danmarks infrastruktur - som staten bør bevare ihvertfald en vis kontrol over.

Bravo - flot set. Man kunne næsten få den tanke, at Brian havde været inde og læse mine tanker om luftfart og infrastruktur fra forleden dag, og var blevet inspireret af dem - men det tvivler jeg nu på.

Jeg tror simpelthen ikke der er nogen rationel forklaring på  sådan et pludseligt lysglimt i Brian Mikkelsens hjerne - det må henføres til an act of God.

Det holdt da heller ikke længe, for næste dag ville andre politikere tage ham på ordet, og foreslog et tilbagekøb af lufthavnen - eller rettere et tilbage køb af 10% af aktierne, så staten atter havde majoritet. Men den var Brian Mikkelsen ikke med på - det ville være alt for dyrt.

Det kunne jo muligvis være et godt argument i et overophedet aktiemarked, men det er det jo ikke i øjeblikket, selvom det går rimeligt fremad for det meste i øjeblikket. Dog ikke for luftfarts-relaterede aktier, hvilket Brian da også er klar over.

For adspurgt nærmere om sit syn på privatisering af forskellige områder, siger han at han ikke ser nogle problemer i at sælge statens aktier i SAS, principielt. Det skal bare være til en ordentlig pris - og den kan man ikke få i øjeblikket! (Good luck med at vente på at SAS-aktien skal stige, iøvrigt.... men det er en anden historie.)

Er der så nogen der kan forklare mig: hvordan hænger det sammen, at det var en fejl at sælge Lufthavnen, ikke at ville købe 10% af aktierne tilbage, for at rette op på fejlen, fordi det er for dyrt - og ikke ville sælge SAS-aktierne, fordi de er for billige?

Altså, hvis SAS og Lufthavnsaktier var cykliske på forskellige måder, kunne jeg forstå det - men de er jo netop tæt forbunde på konjunkturerne. Så... jeg kan ikke få det til at give nogen form for mening.

Men det var da smukt med sådan et lysglimt fra Brian, mens det varede.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

M sagde ...

Åh, jeg bli'r så træt af den mand! Som Jan Gintberg så kløgtigt sagde for nogle år siden: Brian Mikkelsen er Harry Potter - bare uden magi!

Leoparddrengen sagde ...

Ja, det er meget på kornet.

Endnu mere synes jeg måske det er, hvis man siger han er Crabbe & Goyle slået sammen til én person, med Harrys udseende - men stadig uden magi.