Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 1. maj 2010, kl. 23.44

Illuminati

I mit tidligere indlæg om Kaudervældet berørte jeg lige (den Bayerske) Illuminati, og igen lidt derefter i kommentarerne til indlægget.

Infiltrationen er overalt
Denne orden/loge/sekt - hvad man nu vil kalde den - blev almindeligt kendt med Dan Browns Engle og Dæmoner. Heldigvis havde jeg hørt om den en del år før, nemlig i 80'erne, da jeg første gang stiftede kendskab til bætspillet Illuminati, fra Steve Jackson Games.

Jeg kalder det et brætspil, men egentlig er det et kortspil. Men det fungerer og føles nu som brætspil. I min spillegruppe har vi altid været mest til rollespil, men indimellem har der været folk der ikke kunne - og så kan det være godt med et brætspil istedet. Illuminati var et af dem vi spillede nogle gange.

For det er særdeles underholdende, ihvertfald de første gange. Det handler om at prøve at få kontrol over verden, ved at få kontrol over diverse grupper, som kan lyde mere eller mindre uskyldige, men naturligvis alle er del af den verdensomspændende konspiration. Der er for eksempel CIA, naturligvis, men også Con Ed (ville svare til DONG), eller PTA ("Forenede skole-forældrebestyrelser").

Det er meget fantasifuldt og underholdende - så det kan anbefales til nogle aftener. Jeg må så sige, at vi ikke spillede det så mange gange, så jeg kan ikke huske hvor taktisk givende det er i længden.

Jeg ledte så efter en online udgave af det. Det kunne jeg desværre ikke finde - egentligt underligt, det virkede ellers oplagt.

Tilgengæld fandt jeg over et Illuminati-pinball spil, som vist ikke har andet med Illuminati at gøre, en pyramiden med øjet, samt diverse astrologiske symboler - og ikke specielt på nogen måde. Men derfor kan man da godt spille det alligevel.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: