Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 5. januar 2010, kl. 23.07

Tvungen læsningJeg har et spørgsmål som egentlig egner sig til en af mine quizzer, men som jeg fyrer af her i stedet:

Brian Mikkelsen har efter samråd med Peter Skaarup nedsat et tophemmeligt, selvsupplerende panel som del af Justitsministeriet. Panelets opgave er, at beslutte hvilke individer og grupper man kan ændre basale retsprincipper for - såsom åbenhed i forvaltningen, omvendt bevisbyrde, prøvelse ved en domstol med videre, et cetera. Hvad hedder panelet?

Svaret er Hekseprocesbevillingsnævnet.

Jeg mener egentlig alle medlemmer af folketinget i disse tider burde være tvunget til at læse The Heretic's Daughter. Men naturligvis især de, som tordner løs omkring administrative udvisninger på basis af mistanke alene, fratagelse af statsborgerskab. (- og dem der vil have endnu mere censur burde nok også få læst nogle bøger, men der hjælper Heretic's Daughter nok ike specielt. Fahrenheit 451 måske?)

Hvad der især har gjort mig urolig dennegang, er de tanker det har affødt at PET har prøvet at hyre ham økse-somalieren til en eller anden form for agent eller meddeler.

For når PET får mulighed for at udvise folk, efter eget forgodtbefindende - og den tid nærmer vi os meget hurtigt - vil det så ikke være naturligt at de nærmer sig potentielle meddelere, med en trussel om at hvis de ikke deltager, vil de blive udvist. Og det behøver ikke engang være en udtalt trussel, det vil da være naturligt at det bliver opfattet sådan af de adspurgte.

Hvorfor man meget hurtigt kan have en invandrerkultur, hvor det kan føles som DDR at være medlem af - for alle er potentielle agenter, uden at de egentlig har lyst til at være det. Og må rapportere alt om alle, fordi ellers rapporterer andre måske om dem?

Og det er ikke engang noget vi "almindelige" danskere behøver høre eller føle ret meget til. For det foregår jo dejlig skjult det hele.

Det er ikke fordi jeg tror PET er onde. Tværtimod synes jeg egentlig de virker som om de langt henad vejen prøver at holde en fod på bremsen i det tiltagende hysteri. Men hvis de bliver givet nye "værktøjer" og "muligheder" er det jo også tilsyneladende et krav at de bliver udnyttet. Og det er jo også nærmest deres pligt i PET - det er ikke deres opgave at se på hvilket samfund der bliver skabt ved brugen af de værktøjer - det er (desværre, har jeg nær sagt) politikernes, Folketingets.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: