Leoparddrengens
Public Key

fredag den 8. januar 2010, kl. 00.30

Mangel på vejsaltDer er nu ved at være mangel på vejsalt i det nordjyske - lagrene er simpelthen ved at være tomme.

Vejsalt fås som bekendt ved at lave en opløsning af (køkken)salt og asfalt i vand, og derefter indkoge vandet. Og køkkensalt (NaCl) er der ingen mangel på, det er asfalten som er problemet.

Derfor er det jo også man i desperation har set mange mennesker gå ud og hakke huller i vejene, for at få asfalt til at lave salt af. Hvilket jo er ret selvisk sålænge det er noget man bruger til sin egen indkørsel. Så er det mere rimeligt med de vejarbejdskøretøjer som er ude og hakke huller, på steder hvor det anses som værende til at klare indtil foråret.

Men nu synes jeg det virker som om situationen i nordjylland er ved at være desperat. Derfor er det et spørgsmål om vi ikke alle, på Sjælland, Fyn og Amager, burde gå ud og hakke vores veje op, og sende asfalten nordpå?

(Jeg er sikker på at Lolland og Falster gerne ville hjælpe, men jeg er bange for at de i forvejen kun har grusveje dernede.)

Jeg synes det er tid for at der bliver vist politisk lederskab, og kaldt til national nødvejhjælpsarbejde!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hm - jeg forstår ikke, hvad de skal med mere vejsalt i Nordjylland, når vejene bare er lavet af rådne bananer - i øvrigt samme materiale, som vejene er lavet af på Lolland og Falster, så der har de helt klart heller ikke asfalt at donere ;-)

http://www.dr.dk/Tema/banan/index.htm

Mvh, Århus-Lullu

Leoparddrengen sagde ...

Men bananer, også rådne, kan da vist blive meget glatte? Og vejsalt gør jo at ting ikke er glatte - så det passer vel meget godt?