Leoparddrengens
Public Key

mandag den 4. januar 2010, kl. 23.25

Fremmede bryster

En ting jeg altid finder påfaldende når man ser Science Fiction film med aliens, er at næsten alle fremmede racer tilsyneladende har to køn, et maskulint og et feminint, og det feminine har stort set altid meget menneskelignende bryster.

Selvfølgelig aktualiseret med Avatar, men jeg kom egentlig til at tænke på det (igen), da jeg genså Star Trek: Generations den anden dag.

Der findes naturligvis undtagelser - som i Alien-serien, hvor der bestemt ikke er tale om et patte-dyr. Og så er der også nogle hvor det ikke er helt menneskelige bryster, i sær kan antallet variere... i Total Recall er der en tre-brystet kvinde (men det er nu en mutation og ikke en alien, så det holder ikke helt) og jeg kan huske en meget dårlig fanatsy-film engang hvor der var en kvinde med 6- eller 8-bryster. Interessant, men falder også lidt uden for alien-emnet.

Jeg ville da være et skarn, hvis jeg ikke satte pris på de menneskelige sider ved disse aliens - det gør jeg skam. Jeg syntes bare det er lidt pudsigt at intelligent liv udvikles så parallelt i forskellige stjernesystemer.

Og så kunne det i øvrigt være en interessant med en filmatisering af Asimov's The Gods Themselves engang - hvor Asimov virkelig har fundet på en alien-race; der så vidt jeg husker består af 3 køn, og er nogle mere eller mindre pyramideformede geleklumper. Og hele bogen foregår bland dem.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Pyramideformede geleklumper...

Damn Leo, du er mere syret end jeg havde forestillet mig ...

- Det, eller også er det bare min fantasi der løber helt, helt af med mig ...

:O)

Leoparddrengen sagde ...

Well, nu er det jo ikke fordi det var min opfindelse, men Asimovs. Og det er altså ikke fordi jeg blev specielt turned-on af dem (selvom jeg godtnok var teen da jeg læste bogen, så man ved jo aldrig.)

Men det er i øvrigt en forbandet god bog, som meget kan anbefales. (Den er oversat under titlen Selv Guderne, men bliver sikkert svær at finde.)