Leoparddrengens
Public Key

fredag den 8. januar 2010, kl. 12.32

Åh, den stakkels solsort

Ja, undskyld mig hvis jeg er lidt kynisk, men jeg kan altså ikke rigtig holde til det dér med, at det er så synd for solsortene at de dør af kulde i øjeblikket, og at vi må hjælpe dem.

Go'morgen Danmark havde endda en biolog(!) inde i morges, som foreslog at man lagde æbler eller solsikkefrø ud til dem, så de kunne få noget at spise. Og så fortalte han i øvrigt (efter hukommelsen) at der normalt om foråret er overlevet omkring 2,5 millioner ynglepar, som om efteråret har foremeret sig til noget med 10-15 millioner eksemplarer, som altså i løbet af vinteren reduceres til de 5 millioner. Og én hård vinter som denne ryger der altså måske et par millioner mere.

Så altså - i forvejen dør der ganske mange en normal vinter, og sådan er det.

Og er det ikke sådan - eller er det blot min børnelærdom, der er forkert? - at sådan en vinter, hvor der ryger nogle ekstra, faktisk er en af de naturlige måder, en art holdes stærk på? Fordi det er de mest hårdføre individer, eller de som er bedst til at finde mad, som overlever? Og tilgengæld belønnes med mange overlevende unger, fordi maden i foråret/sommeren er rigelig, da der er færre at dele den med?

Og hvorfor pokker skal vi som mennesker overhovedet til at blande os i det? Jeg forstår det ærlig talt ikke!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Annika sagde ...

Ja jeg nægter altså også at lægge noget ud så de svageste solsorte kan overleve. Hvad bliver det næste? At vi giver dem gips på hvis de brækker benet? At vi lukker dem ind i varmen. Helørlimand - som om jeg var Snevide. Ikke om jeg gør det!

Men så igen, jeg har jo heller ikke inviteret nogen hjemløse indenfor på det seneste. De lugter jo også fælt har jeg hørt... og på den front fik jeg rigeligt til jul.

Leoparddrengen sagde ...

Gad egentlig vide hvordan selvdød solsort smager?