Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 29. december 2010, kl. 11.00

Det Bornholmske Gummisvin

Oprindelsen for Danmarks mest populære eksportvare, Det Bornholmske Gummisvin, fortaber sig noget i tidens tåger.

Men en sejlivet myte fortæller, at det opstod ved et tilfælde for mange år siden, da Bornholm i en meget hård vinter var dækket af sne! Ja, det sneede faktisk i Danmark dengang, selvom det kan være svært at tro, men klimaet var koldere, og om vinteren skete det faktisk at temperaturen kom under 0 op til flere dage i træk.

Og denne vinter var helt usædvanlig, og Bornholm havde bedt om hjælp fra resten af Danmark, og de sendte 16 gummigeder. Det står ikke helt klart hvad en gummiged var, men man må gå ud fra at deres opgave var at spise sneen.

Billede af benzinstation
Samtidig befandt der sig på en benzinstation - benzin var noget man brugte til køretøjer dengang, og det er derfor vi har det så varmt i dag - en nødforsyning ornesæd.

Og ifølge sagnet skete der så et uheld ved denne benzinstation, som involverede ornesæden og de 16 gummigeder, som ved skæbnens gunst blev inseminerede. Og altså blev stammødre til vores bestand af gummisvin idag, som kun kan leve på Bornholm, og som er så lækkert at alverden vil betale formuer for det; og som jøderne har erklæret kosher, og muslimerne halal. Og mælken fra gummisvinet har som bekendt revolutioneret osteverdenen, hvor gummisvineosteløben måske er det værdifuldeste gastronomiske materiale, målt i kroner per gram.

I sandhed en forunderlig historie!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

3 kommentarer:

spunky sagde ...

ha ha ha ha ...... U crazy man ... og folk siger jeg er tosset ....
jeg tror fremover at jeg vil henvise til dig når jeg får en sådan kommentar! :-)

Leoparddrengen sagde ...

Tak!

spunky sagde ...

det var så lidt! ;-)