Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 28. december 2010, kl. 22.24

Det Gyldne Kompas

Jeg sad og så den film hertil aften, og var egentligt overasket over hvor god den var. Dunkel fantasy, sat i en parallelverden. Hvor alle mennesker havde en familiar, kaldet en dæmon, og verden kørte ved magificeret mekanik.

Desværre sluttede filmen noget abrubt - der var i den grad lagt i kakkelovnen til en to'er. Og jeg kan da også se at filmen åbenbart baserer sig på en bogtrilogi af Philip Pullman, hvoraf første bind hedder Northern Lights. Desværre kan jeg også se, at filmen åbenbart solgte for dårligt til at de fuldfører projektet.

Det var ikke en perfekt film - det virkede som om de prøvede at presse for meget ind på de to timer - og den krævede nok, at man kender fantasyformen rimeligt godt. Men jeg synes faktisk det er trist at der ikke kommer en fortsættelse, især fordi hende der spiller pigen Lyra, Dakota Blue Richards, gjorde det umådeligt godt, blandt stjerner som Daniel Craig og Nicole Kidman.

Men jeg tror det er nogle bøger jeg skal give til den ældste, med henblik på selv at læse dem! Så må jeg bare overveje om det skal være på dansk eller engelsk. For jeg kan se de er oversat.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: