Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 10. november 2010, kl. 17.08

Google lukker for at Facebook kan importere kontakter

Google har tilføjet en ny klausul i deres Contacts API, som betyder at interfacet kun er åbent for andre systemer, som selv tilbyder at at deres brugere kan exportere kontakt-data på samme måde. Altså siger Google til applikationer som Facebook: hvis du vil have adgang til vores data - som vi stiller til rådighed (hvis vores bruger ønsker det) - skal du også give adgang til dine data (hvis din bruger ønsker det).

Og det gør Facebook, internettets storsnylter ikke. Så nu lukker Google altså for import af kontakter, fra for eksempel GMail, til Facebook.

Hvilket i praksis betyder, at Facebook ikke længere for adgang til at gennemsøge din GMail konto, og foreslå Facebook venner på den baggrund - eller sende spammails ud til folk, om de dog ikke nok vil komme på Facebook, fordi den person nu er kommet på, og gerne vil have en til at joine deres rædselsdomæne. (De requests har jeg fået mere end nok af.)

Og reelt vil det nok også betydet lidt øget sikkerhed - jeg har nemlig fået masser af spam fra hvad jeg tror er Facebook-applikationer som har overtaget en brugers kontakter - herunder altså min email-adresse, fordi vedkommende har mig som kontakt udenfor Facebook.

Med mit syn på Facebook, vil det nok ikke overraske nogen at jeg synes det er storartet! Og det er sådan set ligegyldiggt for mig hvad Googles bagvedliggende motiver må være.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

4 kommentarer:

spunky sagde ...

he he he ... ja det var vist lige vand til din mølle!

men jeg synes nu også at det er et helt okay træk ... fra Googles side!

Leoparddrengen sagde ...

Jo, møllen kværner uimodståeligt :)

Uden Relevans sagde ...

Facebook er også nogle køtere.

Leoparddrengen sagde ...

Skabede køtere, vel at mærke!