Leoparddrengens
Public Key

mandag den 8. november 2010, kl. 22.36

Multimedieskattefarcen

Da multimedieskatten først blev foreslået harcelerede jeg kraftigt i mod den. Og den er da også stadig idiotisk - hvilket jeg jo mildest talt ikke er den eneste som synes. Da den blev indført var det også tydeligt, at det var en misundelsesskat, som DF stod bag, og tog som del af betalingen for at lægge stemmer til resten af reformen. Regeringspartierne - især de Konservative - var også ude med en af deres elskede floskler, om at det ikke var en blomst der havde groet i deres have.

Ved forhandlingerne om årets integrationsstramininger med tilhørende finanslov, var Liberal Alliance så ude med 3 ultimative krav, det ene af dem var, at multimedieskatten skulle afskaffes. Og det punkt havde de egentligt fået i hus, men da Anders Samuelsen ikke kunne få resten opfyldt, valgte han at udvandre.

Men udtalte bagefter, at han da regnede med, at de Konservative ville holde fast i at multimediaskatten skulle afskaffes. Fjolset.

For selvfølgelig får han da ikke sin deal igennem, når han ikke vil følge aftalen til dørs. Og slet ikke når han går ud og siger sådan. For DF skal da nok sørge for, at han ikke får det mindste.

Men samtidig er de konservative blevet hånet offentligt... så de vil da godt have der sker et eller andet.

Og så er det sådan et bastard-kompromis opstår. Som den ændring af multimedieskatten, som nu foreligger. Som betyder, at den fungerer som hidtil. Bortset fra, hvis man er to ægtefæller, som begge betaler multimedieskat - så kan den ene ægtefælle nøjes med at betale halv skat...?!

Hvem der lige har fundet på det.... det gad jeg nok vide. Vedkommende er sikkert stolt. For det er da ca så komplet kompliceret og blottet for realitetsfølelse, som man kan finde på det.

Og det skal godtnok blive interessant at se, hvordan det lige skal fungere i praksis. Med tanke på, at rigtigt mange virksomheder jo har givet lønkompensation for den øgede skatteudgift - fordi de ikke ville risikere medarbejderne sagde nej til at have PC eller mobil hjemme, så de rent faktisk begyndte at holde fri.

Skal de så til at komme med gode råd om hvem af ægtefællerne, der nu skal slippe billigere? Eller skruer de bare ned for kompensationen, så er det synd for dem, som ikke er gift.

Eller hvad med nogle multimedieskatteproformaægteskaber (godt ord)?

Jeg gad vide hvem der vil lagge navn til, at den blomst har groet i deres have i dag... (Det var Brian Mikkelsen der forsøgte at præsentere den - jeg tror ikke han selv havde forstået hvordan det fungerede, og det har mange andre lighedspunkter med noget han kunne finde på - så han er mit bedste bud.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: