Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 11. november 2010, kl. 10.40

En bytter

Jeg har været inde på det før, men det er da en højst mærkværdig ting, den måde (man tror?) man kan købe fred fra vrede vælgere, ved at anlægge nogle motorveje som der egentligt ikke er behov for.

Som altså aktuelt i Holstebro - man nedlægger deres sygehus, og det bliver de ganske vrede over. Men så skal de da have en motorvej i stedet...

Hvis argumentet for motorvejen så endda var, at så kunne ambulancen da komme hurtigt på hospitalet, ville det da give en eller anden form for mening. Men det er det ikke: da forslaget oprindeligt blev lanceret af Venstres Kristian Pihl Lorentzen, var der tale om en udbygning af landevejene til tre spor - så man kunne overhale traktorer og på den måde få ro i sjælen.

Men det forslag var åbenbart ikke vidtgående nok - eller vreden over sygehuslukningen var større end forventet - nu handler det om at vi skal have et Danmark i balance: Hver eneste gang der er bygget en motorvej, tiltrækker det investeringer, er nu argumentet fra samme Kristian Pihl Lorentzen.

Så om et par år kan vi sikkert få at vide, at boomet i Herning, med bygning af Multiarenaen/Jyske Bank Boxen (eller hvad den nu hedder) med videre, skyldes den nye motorvej. Ligesom Holstebros Giacometti Maren/Kvinde på kærre næppe nogensinde var kommet til Holstebro, hvis det ikke havde været for motorvejen.

Det er da også et gevaldigt boost der har været i Nordjylland, efter de fik de fik de to motorveje Risgaard og Knudsen. Jeg kan ganske vist ikke huske jeg hørt om noget, egentligt, men der er da næppe tvivl om, at der må være kommet en iskiosk ved en rasteplads. Eller noget.

Muligvis forstår jeg bare ikke det med motorveje, fordi jeg ikke selv er til biler. Men jeg kan ikke lade være at have en fornemmelse af, at de penge da må kunne bruges anderledes og bedre. På hospitaler, for eksempel?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Endnu engang er jeg fuldstændig enig. Jeg bliver simpelthen så sur over alle de ubenyttede moterveje, der bygges. Et af de smukkeste områder omkring Silkeborg er lige nu igang med at blive fuldstændig ødelagt af sådan en kæmpe grim motervej, der skal køre lige igennem. ARGH! Hvis det er penge, der er øremærket til transport burde de i stedet lette brugerbetaling på busser, toge, osv.

Uden Relevans sagde ...

Det er utroligt at vi skal leve med så elendig offentlig trafik i KBH, imens jyderne får den ene motorvej efter den anden, overflødige motorveje vel at mærke, synes det er fin fin at Århus motorvejen fik et par spor mere.

Leoparddrengen sagde ...

Jep - har også et planlagt indlæg om offentlig transport i Rom på bedding. Som jeg syntes fungerede ganske udmærket (det lidt jeg brugte det) - og kostede 1 € for en billet til 5 kvarters kørsel - i hele området.

Lidt vanvittigt når man tænker på vores tilsvarende 23 kr, for kørsel i 2 zoner.

Og det i et land og en by, som ellers har image af at være mest til biler.

M sagde ...

Det er nemlig fuldstændig latterligt med den motorvej. Og det viser sig, at med en sådan kan man spare 4 minutter på ruten Holstebro-Herning. Uuuuh, 4 minutter sade De, hr' politiker? DET skal jeg love for virkelig er noget der rykker!

M sagde ...

-er lidt sent ude med at kommentere, men har først haft tid til at læse op på dine indlæg nu - en god måde at bruge søndag morgen på:o)

Leoparddrengen sagde ...

Jamen, bedre sent end aldrig! :)