Leoparddrengens
Public Key

fredag den 2. april 2010, kl. 19.38

Hvis det er vore venner...

Afghanistans præsident, Hamid Karzai, var i den grad ude med riven i går i forhold til den udenlandske tilstedeværelse i Afghanistan. Han beskylder således vesterlandske organisationer og repræsentationer for korruption, valgsvindel og undergravende virksomhed.

Især FN-manden Peter Galbraith bliver lagt for had. Han som ellers fungerede som delvis whistleblower, fordi han ikke ville se stiltiende gennem fingre med den faktiske valgsvindel. (For alle parter er tilsyneladende enige om at der blev fusket på alle leder og kanter med det valg.)

Desuden omtaler Karzai de udenlandske tropper som indtrængende fjender. Og det kan ikke vær rar læsning for vesten og NATO, som jo netop fik indsat Karzai for at han skulle støtte "os". Og være garant for en demokratisk udvikling.

Begge dele ser mere og mere ud til at have været en fejltagelse. Men problemet er større for Vesten, end at Karzai skulle være ved at udvikle sig til en asiatisk udgave af Mugabe.

For man kan sige meget om Karzai, men dum er han ikke. Så når han lægger mere og mere afstand til Vesten, bør det ses som et forsøg på at tækkes befolkningen; ellers ville han absolut ikke have nogen grund til det, da det netop har været Vesten som har sørget for, at han er hvor han er.

Og det vidner så igen om, at NATO her 8½ efter den amerikanske invasion, stadig ikke ses som noget positivt, tværtimod. Og spørgsmålet er, om det vel ændre sig - ligemeget hvor mange pigeskoler man ellers får bygget.

Og at det absolut bedste man kan håbe på, er et gennemkorrupt styre, som man kan forlade med et "good riddance" fra landets indbyggere. Hvorefter landet vil degenerere i stammekrige indenfor et par år, indtil en samlende magt i form af fundamentalistiske islamister - vi kan kalde dem taliban, eller noget andet, det er ligegyldigt - overtager landet igen, bortset fra nogle yderområder, hvor klanerne holder stand som lokale krigsherrer. Situationen anno 2001.

Spørgsmålet er blot hvor længe NATO har lyst til at blive hængende, og hvor fjndtligt det good riddance skal være. Des længere tid, des mere fjendtligt.

Sovjet havde det hårdt i deres 10 år i landet. Men de havde i det mindste en regering i landet, som bakkede dem 100% op.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: