Leoparddrengens
Public Key

fredag den 2. april 2010, kl. 09.58

Lilla kuverter

I Sverige - hvor det at købe sex som bekendt er forbudt - har justitsministeren, Beatrice Ask, fundet på et nyt tiltag. Som dog næppe bliver gennemført, men viser lidt om hendes forhold til grundliggende juridiske principper.

Forslaget går ud på, at hvis en person mistænkes (altså ikke er dømt!) for sexkøb, skal der sendes brev hjem til familien i specielt farvede (lilla) kuverter, så resten af familien kan blive orienteret om hvilken usling de har som mand/far.

Og, som hun siger, hvis datteren på den måde skulle finde ud af, at hendes far går til prostituerede (selvom det stadig er en mistanke): "Det er nok helt fint, at datteren får at vide, hvilken type far hun har. Man skal passe på ikke at beskytte den forkerte. Hvis det er en pige, der er blevet udsat for overgreb af sin far, kan det være, at hun får mod til at fortælle om det."

Så er den kobling også lavet - sexkøbere er garanteret de samme, som begår sexuelle overgreb mod deres børn. Mærkeligt at hun ikke også kommer ind på, at konen jo også kan få mod til, at komme ud af et forhold hvor hun bliver mishandlet.

Eftersom hun siden er frafaldet tanken om de farvede kuverter, men fastholder at sexkunder skal hænges ud, må man gå ud fra, at den næste tanke bliver ophængning af plakater med navn og billede på mistænkte i nabolaget, eller trykt på mælkekartoner.

Forslaget viser nogenlunde ligeså meget indsigt i juridiske principper, som da Lone Dybkjær var ude og mene, at der skulle være omvendt bevisbyrde i voldtægtssager. Men hun var da i det mindste ikke justitsminister.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: