Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 3. april 2010, kl. 21.58

Den første Rock(?!)

Oftest plejer man at påstå at rocken opstod midt i 50'erne. Men efter jeg så den her sang i en voksen alder har jeg været i tvivl. Og da jeg nu har fundet det på YouTube kan jeg jo dele ud af tvivlen.

Det er fra et af Marx Brothers' evindelige musiknumre, som jo var obligatoriske i deres film og optrædender. Og nogle gange er noget af en showstopper. Men i denne film, The Big Store (Ballade i Butikken), fra 1941 er det faktisk et lidt sjovt nummer, Sing While You Sell - måske fordi det meste af filmen ellers er en af deres svagere.

Ikke mindst er det interessant da Virginia O'Brien (som jeg har fundet ud af hun hedder) ca 3:40 inde, skal få en baby til at sove - med en Rock-a-bye Baby. Og jeg mener altså det i 30-40 sekunder af det halvandet minut hun er på, er Rock & Roll - bogstaveligt talt og 10-15 år før tid.

(Af Wikipedia opslaget forstår jeg at hendes stoneface-måde at synge på var hendes kendetegn.)


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: