Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 3. april 2010, kl. 14.23

Grænsehandel kan bruges til mange ting

Nu er flere medier begyndt at køre med historien om nedsættelsen af afgifter på nye flasker, hvilket efter alt at dømme vil fjerne eksistensgrundlaget for genbrug af flasker.

Regeringens officielle begrundelse er nu flyttet, fra Troels Lund Poulsens tidligere meget, meget udflydende og tågede argumenter, til at det er for at bremse grænsehandelen.

Grænsehandlen: det her udlfydende monster, som tilsyneladende sætter sin klamme hånd, hvergang.... well, hvergang regeringen har lyst til at bruge den som undskyldning for noget. Som for eksempel omkring afgifter på slik med videre, for i stedet at nedsætte moms på frugt og lignende. Det går virkelig heller ikke på grund af grænsehandlen.

Og nu skal vi altså tro, at familien Jensen i Fredericia vil lade hver med at køre til Fleggaard og fylde traileren, fordi prisen på en flaske vin herhjemme muligvis vil falde hvad der ligner 50 øre pr flaske, hvis afgiftsfaldet slår igennem til forbrugeren. Der skal godt nok bælles meget vin for at det regnskab skal løbe rundt?!

Jeg håber stadig, som jeg allerede foreslog tidligere, at nogen kigger meget grundigt på hvad flaskeproducenters lobbyister har haft med regeringen (Troels Lund Poulsen i særdeleshed) at gøre i tiden op til forslagets stillelse.

For det virker stadig fuldstændig ude i hampen. Hvad de fleste da tilsyneladende også kan se, heldigvis.

Nå, men hvis Fleggaard skal være skyld i, at vores genbrugsflaskesystem ødelægges kan de da i det mindste få lov at fornøje mine kvindelige læsere:


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: