Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 24. februar 2010, kl. 22.31

Om reklamer, slemme firmaer og Robin Hood

Har I nogensinde tænkt over, med alle disse reklamer der er på nettet, at man kan bruge dem imod de som reklamerer?

For hvis nu man ser en reklame for et rigtigt slemt firma og killer på reklamen, så kommer firmaet til at hoste op med nogle penge for noget det absolut ikke får noget ud af (for du er naturligvis ikke påvirkelig, du kan jo ikke lide det.)

Og hvis sitet hvor reklamen ligger så iøvrigt er et flinkt site, så får det jo en næsten Robin Hood agtig betydning!

Man skal selvfølgelig ikke klikke på en reklame til et sådan sted, hvis de rent faktisk kan bruge dit klik til noget. For eksempel ville et klik som ledte til Jyllands Posten jo øge deres antal hits på nettet, hvilket igen vil kunne gøre at de kan tage flere penge for deres annoncer. Så den slags skal man holde sig fra.

Nu kunne man jo tro, at dette var en opfordring til at klikke på mine nys installerede annoncer her på sitet - men det må man endelig ikke tro. For for det første er dette ikke et flinkt site, og for det andet må man slet ikke opfordre til den slags! Så det kunne jeg aldrig finde på!

Men jeg har faktisk selv ind imellem praktiseret det jeg beskriver ovenstående. Og så gør jeg ihvertfald næsten altid det modsatte:

Hvis jeg googler et firma, jeg godt kan lide, og det så dukker op nær toppen af min søgning, men det iøvrigt dukker op allerøverst i et "sponsereret link" og iøvrigt ude til højre som AdSense-reklame: så sørger jeg for kun at klikke på det "almindelige" søgeresultat, så de ikke skal hoste op med penge for reklamen - jeg ville jo hen til firmaet under alle omstændigheder, ingen grund til de skal have den udgift.

Det er jo også en måde at vise sine sym- og antipatier i cyberspace...

(Iøvrigt, hvis nogen har feedback på at jeg har fået de her reklamer op - enten i det hele taget, eller i forhold til hvor meget de fylder, med videre, hører jeg det meget gerne. Jeg er jo selv ny i det game, og gør det meget som eksperiment. Og vil jo ihvertfald nødigt skræmme nogen væk!)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

3 kommentarer:

Uden Relevans sagde ...

Jeg giver mit overskud til Unicef. Har du nogle planer med dit?

Ps jeg klikker altid på google ads på blogs, folk skal sgu have lidt ud af det.

Leoparddrengen sagde ...

Det er stadig under overvejelse - det kommer også lidt an på hvor meget - og ikke mindst stabilt - indtægten er, det er jeg stadig ikke rigtigt nogen idé om...

Men det mest naturlige ville være at bruge det på MyC4 eller Børnefonden, som jeg allerede er involveret med.

MyC4 har jeg dog - ligesom du, vist - lidt på vågeblus i øjeblikket, og af de samme årsager. Og børnefonden committer man sig over længere tid, så den er heller ike perfekt.

Skal nok vende tilbage, når/hvis jeg finder på noget ;)

Leoparddrengen sagde ...

Ups, det var altså mig, og ikke en der udgav sig som. Jeg syrer lidt rundt i googlekonti i øjeblikket... :)